Priser på reol og trailere koster Jem & Fix en politianmeldelse

Hverken fragt eller andre omkostninger var oplyst på tilbud, og den går ikke, mener Forbrugerombudsmanden.

Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, har politianmeldt Jem & Fix for brud på markedsføringsloven. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

En reol til 398 kroner fra byggemarkedet Jem & Fix var en god pris, mente en forbruger.

Men da varen blev lagt i kurven på byggemarkedets hjemmeside, og der skulle betales, kom der pludseligt en fragtpris på intet mindre end 299 kroner oveni.

Det fik forbrugeren til at klage til Forbrugerombudsmanden, der nu har valgt at politianmelde byggemarkedet for brud på markedsføringlovgivningen.

Jem og Fix skal nemlig oplyse de obligatoriske udgifter til fragt sammen med kontantprisen, så varen ikke kommer til at fremstå billigere, end den reelt er, skriver Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i en pressemeddelelse.

Ellers kan der være tale om et brud på markedsføringsloven.

Jem & Fix havde markedsført reolen til 398 kroner på både deres hjemmeside og i deres tilbudsavis.

Ifølge Jem og Fix ændrede man hjemmesiden den 3. oktober sidste år, så man fremover kan se den fulde pris.

Lidt for billigere trailere

Det er ikke kun prisen på reolen, der blev vist for billigt hos Jem & Fix. Et godt tilbud på trailere viste sig nemlig også mangelfuldt.

For mens selve tilbudsprisen var skrevet med stor rød skrift, så var omkostninger til indregistrering, ekspeditionsgebyr og fragt oplyst med mindre, sort skrift.

Det var ikke muligt at købe trailerne uden at betale den fulde pris.

- Det er problematisk, da det kan tilskynde forbrugerne til at foretage køb baseret på et fejlagtigt indtryk af prisen, skriver forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Jem & Fix skriver selv, at de introducerede trailere i deres sortiment i 2018, og at man hurtigt opdagede, at de to forskellige priser kunne være mere tydelige.

Hvor den fulde pris tidligere var obligatorisk, kan kunder i Jem & Fix i dag selv vælge, om de vil købe en trailer med eller uden nummerplade.

Mangler retningslinjer

Jem og Fix skriver på sin hjemmeside, at sagen er mere nuanceret, end den umiddelbart er fremstillet.

- Overordnet har vi savnet klare retningslinjer for, hvordan vores priser kommunikeres korrekt til markedet, og vi er glade for, at vi nu får tvivlen afklaret, skriver byggemarkedet.

Derfor ser byggemarkedet også frem til dialogen med politiet, skriver Jem & Fix.