Privat jobkursus: Find din indre fugl

Stabling af søm og en typebestemmelse af sig selv som fugl er blandt emnerne på et skatteyderbetalt jobkursus. 20.000 kr. koster det private kursus.

Jytte Larsen fandt på et privat jobkursus ud af, at hun var 68 procent due og 32 procent ugle. (© DR)

Stabling af søm og en typebestemmelse af sig selv som fugl er blandt emnerne på pensumlisten på et skatteyderbetalt jobkursus. Og jobkurserne er i høj kurs her i disse tider, hvor ledigheden bare vokser og vokser.

Statens jobcentre sender ofte ledige på private kursus, som kan løbe op i 20.000 pr. deltager for 10 uger. Det skal kvalificere dem til et nyt arbejde eller uddannelse. Regningen betales af skatteyderne.

Men der foregår intet overordnet kvalitetstjek af kurserne

30 år på slagteri

Jytte Larsen er en af de 400 arbejdsløse, som Jobcenter Aalborg det sidste år har sendt på jobsøgningskursus hos firmaet Markman. Hun var efter 30 år på et slagteri og derefter et plejehjem blevet fyret.

Så kom det jobsøgningskursus, hvis eneste synlige udbytte er en mappe med madopskrifter.

- Vi gik ind på Madmor.dk, og der fandt vi de opskrifter, der lød spændende, og så printede vi dem ud, siger Jytte Larsen til DR Nyheder.

Projetleder Rikke Ørsted fra Markman siger, at hun også ærgrer sig over, at folk kun leder efter opskrifter. Men hun mener, at deltagerne kan bruge tiden til at søge stillinger uopfordret.

Men kursisterne skulle også lære deres egen personlighed bedre at kende.

68 procent due

- Vi skulle finde ud af, hvilken fugl vi var, fortæller Jytte Larsen.

Til det siger Rikke Ørsted, at mening med øvelsen er, at deltagerne bliver lidt klogere på sig selv.

Jytte Thomsen er nu tilbage som tilkaldevikar efter 10 ugers kursus, som hun var før. Hun kan dog trøste sig med nu at vide, hvilken fugl hun er.

- Jeg er 68 procent due og 32 procent ugle, siger hun.

Facebook
Twitter