Private handicaphjælpere får overenskomster

3.800 handicaphjælpere hos Bruger-Hjælper Formidlingen får for første gang en overenskomst.

Handicaphjælpere får en overenskomst, og det betyder et skridt i retning af en uddannelse som handicaphjælper (arkivfoto). Foto: DR. (Foto: Colourbox)

Den største private arbejdsgiver for handicaphjælpere, Bruger-Hjælper Formidlingen, og fagforeningen FOA er for første gang blevet enige om en overenskomst for de 3.800 ansatte, skriver Politiken.

Aftalen vækker glæde hos FOA's næstformand for social- og sundhedssektoren, Torben Klitmøller Hollmann, der håber, at den åbner for yderligere overenskomster på området.

- Det er et stort privat område, hvor vi nu har fået tegnet overenskomst, og når vi tegner med en stor aktør, kan det blive løftestang for, at der også kommer overenskomst for andre, siger han til avisen.

Den nye overenskomst skal blandt andet bane vejen for, at kurser kan stykkes sammen til en ny form for uddannelse, som er merit-givende i forhold til at søge videre i uddannelsessystemet.

Kan føre til uddannelse som handicaphjælper

Bruger-Hjælper Formidlingen håber, at drømmen om en uddannelse for handicaphjælpere bliver en realitet.

Virksomheden har allerede i dag kurser i for eksempel førstehjælp, ligesom der skal et særligt kursus til for at tage sig af respiratorpatienter. Det fortæller hr-chef i Bruger-Hjælper Formidlingen Elin Steppat Hausle.

- Ambitionen er, at kurserne kan systematiseres til et sammenhængende forløb, så man i løbet af et år eller to kommer igennem alle moduler, og at det så kan være adgangsgivende til videre uddannelser, siger hun.

Arbejder ofte alene

- Hver gang en hjælper holder op, skal vi lære en ny op; det er en belastning for borgeren. Der kan det bedre betale sig at dyrke medarbejdernes faglighed, så de bliver længere. På den måde tror vi, at uddannelse er lønsomt, siger Elin Steppat Hausle.

Bruger-Hjælper Formidlingens ansatte arbejder ofte alene som en del af et team af otte hjælpere, der på skift sørger for hjælp hele døgnet rundt til en bruger med sklerose eller en anden omfattende funktionsnedsættelse.

/ritzau/

Facebook
Twitter