Prosa-strejke koster trekvart million om dagen

På en måned har Prosa-strejken kostet 22 millioner kroner, og konflikten kan snart blive endnu dyrere for fagforeningen.

På en måned har Prosa-strejken kostet 22 millioner kroner, og konflikten kan snart blive endnu dyrere for fagforeningen. (© stock.xchng)

I sidste uge blev den varslede strejke mellem de it-ansatte organiseret i fagforeningen Prosa og den amerikansk ejede it-virksomhed, CSC, en realitet.

Dermed var i alt 452 ansatte i strejke for at bevare den danske model og for en fornyelse af overenskomsten, som de kan stemme ja til.

Kvart million om dagen

Men konflikten er dyr for Prosa, da de 452 it-ansatte alle får fuld løn under konflikten.

Arbejdsmarkedsforsker, Flemming Ibsen, har ud fra en gennemsnitsløn på 60.000 kroner om måneden beregnet, at konflikten koster Prosa 27 millioner kroner om måneden.

Derfra skal der dog trækkes et strejkebeløb, som de ansatte selv skal betale ud fra deres løn, hvilket får beløbet til at lande på cirka 22 millioner kroner om måneden svarende til 750.000 kroner om dagen.

- Vi har råd til konflikten, fastslår næstformand i Prosa, Hanne Lykke Jespersen, som bakkes op af formanden i Prosa, Niels Berthelsen.

- Jeg tror, at der er stor vilje til at køre det her så langt som overhovedet muligt, også hvis de selv skal finansiere større dele af konflikten, fortæller han.

Kan blive endnu dyrere

Og det kan blive endnu dyrere for medarbejderne og Prosa at være i konflikt. For hvis medlemmerne stemmer nej til det mæglingsforslag til en ny overenskomst fra forligsmanden, skal endnu flere formentlig ud i strejke.

- Hvorfor udmatte sig selv og sin strejkekasse, inden strejken reelt går i gang? Var det ikke bedst at beholde pengene i kassen, indtil man har fundet ud af, om man skal strejke eller ej, spørger arbejdsmarkedsforsker, Flemming Ibsen, retorisk.

De stridende parter i CSC-konflikten skal inden den 12. juni tage stilling til et mæglingsforslag fra Forligsmanden

Facebook
Twitter