Rådgiver om skatteunddragelse: Fuldstændig syg tanke

Skatterådgiver Kaj Worsøe afviser, at han forsøger at lede samtalerne med DR’s undercoverjournalist hen på skatteunddragelse.

Kaj Worsøe Jensen afviser, at han forsøger at lede samtalerne med DR’s undercoverjournalist hen på skatteunddragelse. (© DR)

Der var intet i skatterådgiver Kaj Worsøe Jensens samtaler med DR's undercoverjournalist, der optrådte som forretningsmand i første afsnit af DR Dokumentaren I Skattely, som handlede om at begå skatteunddragelse.

Det siger skatterådgiveren fra Anglo Corporate Services i dag til DR Nyheder.

Af dokumentaren fremgår det dog, at Kaj Worsøe efter blot få minutters telefonsamtale med DR's forretningsmand forsøger at hjælpe med at undgå skat.

- Du vil selvfølgelig helst ikke have Skat blandet ind? spørger han i den skjulte telefonoptagelse.

- Jeg vil gerne have pengene til at strække så langt som muligt, siger DR's journalist.

- Okay, så er det sagt. Så undgår vi dansk skat, for det er en større portion penge, de skal have, hvis det her bliver betragtet som en indkomst af en eller anden art, siger Kaj Worsøe Jensen i dokumentaren.

Husker ikke telefonsamtalen

Han ønsker ikke at stille op til interview i dokumentaren, men i et interview med DR Nyheder afviser Kaj Worsøe Jensen at kende til telefonsamtalen

- Jeg kender ikke noget til den dialog, der her refereres til. Jeg har haft så mange, mange, mange samtaler med den pågældende herre. Og at hale den her enkelte bemærkning ud eller det her spørgsmål ud, det kan jeg ikke kommentere, siger han.

Så du kan ikke forklare, hvorfor den her dialog har fundet sted?- Det kan jeg ikke forklare nej, for jeg kan ikke erindre, at det på noget tidspunkt har fundet sted.

Skatteunddragelse er kriminel handling

Han afviser desuden, at han opfordrer DR's forretningsmand til at begå skatteunddragelse.

- Det vil være en fuldstændig syg tanke at skulle føre samtalerne og tankerne ind på skatteunddragelse, som jo som bekendt er en kriminel handling, siger Kaj Worsøe Jensen.

Er der noget i den dialog, I har, som handler om at unddrage sig skat i Danmark?- Under ingen omstændigheder. Det er en fuldstændig tåbelig idé, og det er i øvrigt også et dårligt spørgsmål, for du bør vide, at det er en kriminel handling. Og det kan vi under ingen omstændigheder indlade os på, siger han.

- Vi har mange hundrede danske klienter, som vi har rådført over årene, og det ville være utænkeligt, hvis vi indlod os på noget, der var alt andet end legitimt og tilladeligt over for de pågældende myndigheder, siger Kaj Worsøe Jensen.

Selskab i Seychellerne

For at undgå skat skal man oprette et offshore-selskab i Seychellerne og en bankkonto i Liechtenstein, fortæller en anden rådgiver fra Anglo Corporate Services, landechef Poul Juul, i dokumentaren.

Poul Juul er ikke længere ansat hos virksomheden og har ikke ønsket at stille op til interview. Han skriver i en mail til DR Nyheder:

- Jeg har kun den kommentar, at jeg ikke vil medvirke i et underholdningsprogram bygget på en fiktiv historie under betegnelsen ”fakta/dokumentar”, samt at DR har overtrådt Straffelovens §§ 264 og 264A ved uden min viden og accept at foretage tv-optagelser med skjult kamera i mit private hjem.

FacebookTwitter