Realkreditinstitutter tilbyder lån til 0,5 procent i rente

Nye rentefald betyder, at Realkredit Danmark og Nordea Kredit udbyder 30-årige lån til 0,5 procent i rente.

Realkredit Danmark og Nordea Kredit åbner i næste uge for et 30-årigt realkreditlån med afdrag til 0,5 procent i rente. Det er det laveste renteniveau nogensinde for den type lån.

Det nye lån bliver udbudt, fordi renterne er faldet yderligere oven på de seneste dages frygt for handelskrig og økonomisk usikkerhed.

- Vi har de laveste realkreditrenter, når vi taler 30-årige lån, vi nogensinde har set i Danmark. Så det er på et historisk lavpunkt, siger cheføkonom hos Realkredit Danmark Christian Hilligsøe Heinig om udviklingen.

- Renterne er de sidste par dage især presset ned af eskaleringen af handelskrigen mellem USA og Kina.

Realkreditudbyderen anbefaler dog stadig, at man vælger 1-procentslånet, hvis man er i markedet efter et 30-årigt realkreditlån.

- Sammenligner man, så er renten rigtigt nok højere på 1-procentslånet, men der er et mindre kurstab. Så der er ikke den store forskel på ydelsen, men der er mindre kursrisiko på 1-procents lånet, siger Christian Hilligsøe Heinig.

Også Nordea Kredit har besluttet at åbne et 30-årigt lån med en rente på 0,5 pct.

- Det er kun godt fire måneder siden, at vi åbnede det 30-årige 1 pct. lån med afdrag, og nu står vi allerede i en situation, hvor lånet er meget tæt på at lukke, skriver Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea Kredit, til finans.dk.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk