Realkreditråd: Boligejere er blevet fuldt beskattet

Boligskatterne har fulgt udviklingen i ejendomsværdierne, så skattestoppet har ikke hjulpet boligejerne.

Realkeditrådet fastslår i en analyse, at skattestoppet ikke som ventet har betydet, at boligejerne er sluppet billigere. (Foto: Kasper palsnov © Scanpix)

Boligejere er blevet beskattet fuldt ud af de prisstigninger, der har været på boligmarkedet de seneste 12 år, fastslår Realkreditrådet.

De samlede boligskatter er sat i forhold til værdien af det danske boligmarked. I 2004 betalte danske boligejere 1 pct. af boligernes værdi i skatter og i 2014 udgjorde skatten 1,1 pct., skriver Jyllands-Posten.

- Der er en opfattelse af, at skattestoppet har betydet, at beskatningen af boligmarkedet er blevet udhulet. Men det er en myte. Set under ét har danskernes boligskatter fulgt udviklingen i ejendomsværdierne, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Ifølge Nordea er det yderst interessante tal, som bør give stof til eftertanke.

- Selv om vi har haft skattestoppet, er boligbeskatningen ganske høj, fordi grundværdierne er blevet opskrevet markant, siger Helge Pedersen, cheføkonom i Nordea.

Professor og tidligere overvismand Peter Birch Sørensen har gentagne gange anbefalet politikerne at hæve boligskatterne, og det gør han stadig:

- Skattestoppet betyder, at især de rigeste boligejere betaler mindre i skat, end de ellers ville have gjort. Ejendomsskatter er ud fra en samfundsøkonomisk betragtning gode skatte, siger han.

/DR Nyheder/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter