Redaktør fængsles for kursmanipulation

Den tidligere redaktør for magasinet Penge og Privatøkonomi er kendt skyldig i kursmanipulation.

Magasinet Penge & Privatøkonomis tidligere redaktør dømt for kursmanipulation. (© Penge.dk)

Tidligere redaktør på magasinet Penge & Privatøkonomi Claus Forrai er kendt skyldig i kursmanipulation. Han får en fængselsstraf på fire måneder.

Claus Forrai fik sin dom i Københavns Byret og fik samtidig konfiskeret en million kroner.

Den 43-årige tidligere redaktør var tiltalt for i 13 tilfælde af kursmanipulation.

Anklager godt tilfreds

Bagmandspolitiet havde krævet ni måneders ubetinget fængsel til Claus Forrai. Men anklageren statsadvokatassesor Jan Henrik Jensen, er godt tilfreds med dommen.

- Det er en god dom, men også en dom hvor retten har skullet forholde sig til en kompliceret lovgivning, sige Jan Henrik Jensen til DR-Nyheder.

Anklageren mener at sagen, som nu er anket til landsretten, kan være med til at sætte en standard for hvad læsere har krav på at vide, når der bliver skrevet anbefalinger om aktieinveseteringer.

Ifølge anklageskriftet var mønstret for manipulationen det samme alle gange: Claus Forrai købte aktier for et stort beløb i et bestemt selskab, og gav herefter selskabet rosende omtale i sin aktiekommentar i månedsmagasinet Penge & Privatøkonomi, hvor Forrai anbefalede en langsigtet investering.

Store gevinster

Det fik kurserne til at stige, og Forrai kunne herefter ofte sælge sin aktiebeholdning med betydelig gevinst.

For eksempel købte Claus Forrai aktier i selskabet Dantherm for mere end fem millioner kroner mellem april og juli 2007.

Kort efter skrev han en aktiekommentar, hvori han konstaterede: "Dantherm står på tærsklen til et gennembrud for sin brændselscelleteknologi, og det kan betyde et kæmpe gennembrud for aktiekursen. Invester i Dantherm."

Dantherm

I august kunne Forrai så sælge for godt fire millioner kroner aktier i Dantherm og dermed score en gevinst på over 834.000 kroner. I oktober og november kunne han sælge endnu en portion Dantherm aktier med en gevinst på 158.000 kroner.

Som regel fremgik det nederst i kommentarerne i magasinet, at Claus Forrai havde aktier i det pågældende selskab. Men anklageren lagde vægt på, at det ikke var i alle tilfælde og aldrig i magasinets netudgave.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter