Regeringen og udskældte revisorer indgår aftale om corona-hjælp

Fælles erklæring er på plads efter beskyldninger om prisstigninger og manglende samfundssind.

Erhvervsdrivende har meldt om stigende revisorhonorarer i forbindelse ansøgninger om hjælp fra statens støtteordninger. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Landets revisorer giver nu regeringen hånd på, at branchen på rimelige vilkår vil hjælpe landets trængte virksomheder med at ansøge om hjælp fra statens støttepakker.

Omvendt vil regeringen aktivt arbejde for, at revisorerne får det bedst mulige lovgrundlag at arbejde under i den ekstraordinære situation, som coronaudbruddet har skabt.

Det fremgår af en fælles erklæring, som Erhvervsministeriet har udsendt her til aften.

- Virksomhederne skal jo ikke betale mere, end hvad det koster at få deres revisorers hjælp.

- Omvendt er jeg også nødt til at sige, at vi har brug for revisorernes hjælp og deres dygtighed, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) til DR Nyheder.

Erhvervsminister Simon Kollerup har løftet pegefingeren over for revisorerne. (Foto: DR Nyheder)

Aftalen er faldet på plads, efter at han i klare vendinger har indskærpet over for landets revisorer, at de skal udvise 'samfundssind' og ikke skrue priserne i vejret.

Beskyldt for at udnytte krisehjælp

En lang række trængte virksomheder har nemlig meldt om stigende revisorhonorarer og priser for revisorhjælp til støttepakker.

Blandt andet har hver tiende medlem af brancheorganisationen for små- og mellemstore virksomheder, SMV Danmark, oplevet, at priserne er steget.

- Jeg synes ikke rigtig, det er samfundssind, når man kommer ned til sin revisor, er presset i en coronatid og oplever priser, der er steget med gennemsnitligt 42 procent, siger cheføkonom Mia Amalie Holstein.

Foreningen for Danske Soloselvstændige, der er stiftet i kølvandet på coronaudbruddet, har meldt om revisorhonorarer på op til 20.000 kroner - uanset hvor små virksomheder der er tale om.

Det er samtidig det maksimale beløb, hvis staten skal dække 80 procent af revisorregningen.

Cheføkonom Mia Amalie Holstein og SMV Danmark mener, at høje revisorregninger kan afholde virksomheder fra at søge støtter. (Foto: DR Nyheder)

Forleden fortalte foreningens formand Birgitte Feldborg til DR Nyheder, at hun ikke var i tvivl om, at revisorerne satte prisen efter kompensationen:

- Vi ser eksempler, hvor de meget direkte fortæller kunden, at prisen er 20.000 kroner, men at kunden kun skal betale de 4.000 kroner selv, fordi staten kompenserer resten.

Revisorer afviser kritikken

Adminstrerende direktør i DSR Charlotte Jepsen genkender dog ikke de generelle prisstigninger, som revisorerne har fået kritik for.

- Der er ingen standardpriser på revisorydelser. Det afhænger af, hvad det er for en virksomhed, og om det er en en virksomhed, der har orden i sin bogføring.

Hun kvitterer dog for den aftale, som DSR nu har indgået med regeringen om at stå sammen om at hjælpe virksomheder og arbejdspladser bedst muligt gennem krisen.

Adm. direktør i FSR Charlotte Jepsen mener, at mange revisorer netop viser samfundssind. (Foto: DR Nyheder)

- Vi vil løse den her vigtige samfundsopgave med høj kvalitet, omkostningseffektivt og på en måde, så ansøgningerne kan komme hurtigt til Erhvervsstyrelsen, og pengene kan komme hurtigt til virksomhederne.

FSR - danske revisorer - har desuden tilkendegivet over for regeringen, at brancheorganisationen vil være opmærksom på, at medlemmerne efterlever lovgivningen og ikke medvirker til spekulation eller misbrug af støtteordningerne.

FacebookTwitter