Regeringen vil gøre kviklån knap så kvikke

De udskældte sms-lån lokker mange til hurtige kontanter, og det vil regeringen nu gøre noget ved.

SMS-lån er hurtige, men dyre! SMS-låne-selskaberne tager høje renter og følger ikke loven

Regeringen vil sætte en stopper for den voldsomme vækst i de stærkt udskældte kviklån, der også er kendt som sms-lån, skriver finans.dk.

Siden 2010 er det samlede lånebeløb for lånene blevet tidoblet.

- Forbrugerne risikerer at ende i gældsspiraler, som de får svært ved at komme ud af igen, hvis de ikke nøje overvejer, om kviklån er den rigtige løsning for dem, siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen.

Ender med inkassosagI 2013 endte 18 procent af kviklånene med en inkassosag, mens tallet i september 2014 lå på 14 procent.

Det får nu justitsminister Mette Frederiksen og Henrik Sass Larsen til at fremsætte et lovforslag, så der bliver indført en betænkningsperiode.

- Det kommer til at betyde, at der vil gå et par dage, fra forbrugeren beder om kviklånet til det rent faktisk udbetales. Det vil give tid til at overveje, om lånet er en rigtig god idé, eller om der er alternative løsninger, siger Henrik Sass Larsen.

Partier er positive

Regeringens to støttepartier, SF og Enhedslisten, er positivt indstillet over for forslaget, og også oppositionspartiet Venstre er umiddelbart også positivt indstillet.

- Vi vil se det konkrete forslag, før vi tager stilling. Men jeg er enig i, at det er en meget betænkelig udvikling, vi ser på området, siger erhvervsordfører Kim Andersen.

/ritzau/