Regeringen vil stoppe Airbnb-snyd: Udlejere må tjene 36.000 kroner skattefrit

Og man kan også leje sin bolig ud i 90 dage om året, hvis Skat får oplysninger om udlejningen, lyder det fra ministre.

(Foto: Yuya Shino © Scanpix)

Folk, der lejer deres bolig ud i kortere perioder via tjenester som Airbnb, skal have et højere skattefradrag.

Det foreslår regeringen i et nyt deleøkonomisk udspil, skriver Politiken.

Regeringen vil hæve bundfradraget fra de nuværende 24.000 kroner til 36.000 kroner i indtægter fra korttidsudlejning af helårsboliger og sommerhuse.

Målet er at sørge for, at udlejere ikke snyder i skat - og det sker bedst med en "gulerod", mener skatteminister Karsten Lauritzen (V).

- I dag kan man ikke tvinge en stor international og digital virksomhed, som eksempelvis Airbnb, til at indberette oplysninger til det danske skattevæsen. Det har vi ikke nogen juridiske muligheder for, siger han til DR Nyheder.

- Derfor bliver vi nødt til at lokke dem med et skattefradrag.

Det højere bundfradrag bliver således gjort betinget af, at boligejeren udlejer sin bolig via en virksomhed, som indberetter brugernes fulde indtægter til Skat.

Ifølge Karsten Lauritzen vil det nye økonomiske incitament fremme brugen af tjenester, som samarbejder med Skat.

Fremover vil dem, der samarbejder med Skat, også kunne leje sin bolig ud i en længere periode.

- Vi giver folk en ret på 90 dage om året, hvis udlejningen foregår gennem et bureau, som indberetter skatteoplysninger. Hvis man ikke gør det på den måde, har man 30 dages ret om året, siger boligminister Ole Birk Olesen (LA) til Politiken.

Ifølge Ole Birk Olesen har der været uklarhed om, hvor lang tid man må korttidsudleje sin bolig, hvis man skal overholde sin bopælspligt.

22 initiativer om deleøkonomi

Forslaget om udlejningsregler og skattekontrol er en del af et større udspil, der skal gøre det attraktivt at bruge deleøkonomiske platforme.

- Regeringen ønsker at omfavne dele- og platformsøkonomi, fordi det kan skabe vækst og arbejdspladser. Og på sigt store skatteindtægter i Danmark, siger skatteminister Karsten Lauritzen til DR Nyheder.

Sammen med erhvervsminister Ole Birk Olesen og Brian Mikkelsen (K) præsenterer regeringen i morgen 22 initiativer om deleøkonomi.