Regningen efter sidste års skybrud eksploderer

Ny opgørelsen sætter regningen for sidste års skybrud til 6,2 mia. kr. - 1,3 mia. mere end tidligere antaget.

Amagermotorvejen stod under vand efter skybruddet 2. Juli 2011. (Foto: Jørgen Salhauge © DR Brugerbillede)

Den endelige regning for de voldsomme skybrud sidste år er nu gjort op. Og det er dyster læsning for forsikringsselskaberne.

De samlede udgifter blev på 6,2 milliarder kroner til dækning af over 90.000 skader. Beløbet er 1,3 milliarder kroner højere end det hidtidige skøn. Det svarer til en opjustering på 26 procent, viser beregninger fra brancheorganisationen Forsikring og Pension.

Det rekordstore beløb hænger blandt andet sammen med, at de enkelte skader er blevet dyrere at erstatte. I gennemsnit udløste en skade sidste år 67.000 kroner i erstatning. Året før kostede en typisk skade under 30.000 kroner, og i 2009 var beløbet 18.000 pr. skade.

Største enkeltbegivenhed i Europa

Underdirektør Torben Weiss Garne fra Forsikring & Pension forklarer, at forskellen mellem de første tal, som blev meldt ud sidste år, og den seneste opgørelse, skyldes, at skaderne blev ved med at udvikle sig. Så sent som i foråret kom der forsat anmeldelser om skader.

Han nævner, at et schweizisk forsikringsselskab har opgjort skybruddet 2. juli 2011 til den dyreste enkeltbegivenhed i Europa.

- Skybruddet blev så alvorligt, for det ramte lige plet i København. Samtidig viste det sig, at der var meget store erstatninger på erhvervssiden. Erhvervslejemål måtte ryddes og bygninger kunne ikke bruges i lang tid, siger Torben Weiss Garne.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter