Rejseplaner? Se, hvor der lige nu er lukket og åbent

Her kan du følge smittetal og Udenrigsministeriets anbefalinger for rejser i hele verden.

Regionale smittetal skal gøre det muligt at åbne op for rejser til lokale områder i EU- og Schengenlande, selvom andre dele af et EU-land er lukket ned.

Sommer, sol og smitsom sygdom.

Det er ikke længere kun den lokale vejrudsigt, man skal skæve til, når der skal bookes ferie uden for Danmarks grænser.

Hvis taskerne i den nærmeste fremtid skal pakkes, så er det også vigtigt at sikre sig, at feriemålet faktisk er åbent.

Med de nuværende regler skal smitten under 50 pr. 100.000 indbyggere, før Udenrigsministeriet kategoriserer et land eller en region som gult og dermed åbner for turistrejser. Lukkede lande har farverne orange eller rød.

Her kan du følge smittetal og myndighedernes anbefalinger for de enkelte lande og regioner:

13. april faldt en aftale på plads, der skal sørge for, at vi igen kan rejse på sommerferie, og at udenlandske turister kan komme til Danmark.

Hver fredag klokken 16 melder Udenrigsministeriet ud, om verdens lande og regionale områder i Europa er vurderet til at være enten gule, orange eller røde.

Gule lande er åbne, mens der ikke anbefales rejser til orange eller røde lande.

Rejser du eksempelvis til et gult land, skal du ikke gå i isolation, når du kommer hjem igen.

I røde lande frarådes alle rejser, fordi Statens Serum Institut har vurderet, at nye virusmutationer gør det ekstra risikabelt at rejse dertil.

Og ikke-nødvendige rejser frarådes til orange lande, fordi smittetallene vurderes til at være høje, eller fordi landet kræver, at danske turister går i isolation i en længere periode efter ankomst.

Regionale smittetal gør det muligt at åbne op for rejser til lokale områder i EU- og Schengenlande, selvom andre dele af et EU-land er lukket ned.

Her kan du se myndighedernes nuværende grænser for, at lande og lokale regioner i Europa åbner og lukker:

Det er dog stadig vigtigt at undersøge, om det specifikke land, du planlægger at rejse til, har åbnet sine grænser for danskere.

På samme måde er det også vigtigt at sikre sig en rejseforsikring, der dækker i tilfælde af sygdom eller andre problemer på rejsen.

OBS: På grund tekniske problemer var kortet med rejserestriktioner ikke opdateret, da denne artikel udkom fredag 14/5 kl. 16.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk