Rekordbod til Hanne Nørrisgaard

Dansk Ejendomsmæglerforenings etiske råd idømmer Hanne Nørrisgaard den største bod nogensinde på 75.000 kroner.

Ejendomsmægler Hanne Nørrisgaard har fået en bod på 75.000 kroner af Dansk Ejendomsmæglerforenings etiske råd. (© DR)

Dansk Ejendomsmæglerforenings etiske råd har idømt ejendomsmægler Hanne Nørrisgaard den største bod nogensinde.

Boden er på 75.000 kroner, og Dansk Ejendomsmæglerforenings etiske råd udtrykker kritik af hendes handlinger.

Det etiske råd kritiserer Nørrisgaard for ikke langt tidligere at have trukket sig ud af projektet i Sadolin Parken på Amager. Rådet finder det også kritisabelt, at køberne ikke fik at vide, at salgsprisen kunne ændre sig.

Nørrisgaard ekskluderes ikke af Dansk Ejendomsmæglerforening. Men foreningen mener dog, at hun har handlet i strid med god ejendomsmæglerskik og dermed overtrådt foreningens regler.

Derudover bliver Hanne Nørrisgaard også kritiseret for at have afgivet mangelfulde oplysninger om sine ejerinteresser i Sadolin Parken.

Ejendomsmæglerforening tilfreds

Det er dog formildende for Nørrisgaard, mener Dansk Ejendomsmæglerforening, at hun ikke fik nogen økonomisk gevinst ud af Sadolin Parken, og at hun ikke havde et kriminelt forsæt.

Formanden i Dansk Ejendomsmæglerforening, Steen Winther-Petersen er glad for, at Hanne Nørrisgaard ikke blev ekskluderet af foreningen, og han mener samtidig, at bøden er af passende størrelse.

- Den store bøde vil give et markant signal til branchen om, at de etiske regler skal tages alvorligt, siger Steen Winther-Petersen.

Boden kommer efter styrelses kritik

Boden kommer, efter at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i sidste uge konkluderede, at Hanne Nørrisgaard havde overtrådt loven, da hun formidlede salg af lejligheder i Sadolin Parken i København.

Ifølge Styrelsen havde Nørrisgaard ved 7 ud af 18 salg ikke oplyst, at hun var medejer af byggeriet Sadolin Parken.

Derudover kritiserede Styrelsen, at Hanne Nørrisgaard ikke har oplyst, at hendes mand, Peter Norvig, sad i bestyrelsen for selskabet Sadolin Parken.

Begge forhold udgør en overtrædelse af lov om omsætning af fast ejendom. Men Erhvervs- og Selskabsstyrelsen ser dog ikke sagen som så alvorlig, at den vil fratage hende retten til at udøve ejendomsmæglervirksomhed.

Magasinet Penge sætter fokus på ejendomsmæglernes dobbelt-roller i morgen på DR1 kl. 21.25.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk