Rekordfest præger dansk aktiemarked torsdag

Rekordkurser fra transportselskabet DSV og biotekselskabet Genmab hev C20-indekset op i rekordhøj lukkekurs.

Det var blandt andet transportselskabet DSV, der trak læsset. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Rekordkurser fra transportselskabet DSV og biotekselskabet Genmab hev C20-indekset op i rekordhøj lukkekurs.

Op til flere danske selskaber tog fra torsdagens aktiehandel med smil på læberne. Da den københavnske fondsbørs torsdag lukkede for handlen, lå prisen på flere selskaber på rekordhøje niveauer.

Det toneangivende danske aktieindeks, C20-indekset, blev også ramt af rekordstemningen. Da alt var sagt og handlet torsdag, var en stigning i indeksets aktiepriser på 0,5 procent nok til, at også indekset slog rekord.

Lukkekursen endte i 1082,63, hvilket slog den tidligere rekord fra 21. februar. Det skriver Ritzau Finans.

Hos både biotekselskabet Genmab og transportselskabet DSV slog prisen på aktierne rekord, da dagens handel lukkede.

Hos Genmab steg prisen med 1,9 procent over dagens handel, hvilket betød, at prisen sluttede i 1482 kroner for hver aktie.

Også transportselskabet DSV havde grund til at lade propperne springe. Dagen igennem steg prisen på selskabets aktie med 1,6 procent.

Dermed hoppede aktiens kurs op på 361,4 kroner per aktie. Aldrig før er DSV-aktien blev handlet til den pris.

Blandt de store tankere i C20-indekset rykkede A.P. Møller-Mærsk ligesom mange råvareaktier i Europa sig i den rigtige retning. Selskabets B-aktie steg med en procent til 12.090 kroner per aktie.

Generelt var stemningen på de europæiske markeder god torsdag.

- Der er ganske positive markeder i Europa, hvor Danmark følger nogenlunde i kølvandet af den udvikling, siger aktiestrateg ved Formuepleje Otto Friedrichsen til Ritzau Finans.

Han vurderer, at det hollandske valgresultat overraskede investorerne positivt i en sådan grad, at det oversteg nyhederne fra USA om en rentestigning og en styrkelse af euroen.

/ritzau/