Rekordlav ledighed falder fortsat

Den danske ledighed falder fortsat. Den er nu nede på 45.600 fuldtidspersoner. Det svarer 1,6 procent af arbejdsstyrken, viser tal fra Danmarks Statistik.

Den danske ledighed falder fortsat. Den er nu nede på 45.600 fuldtidspersoner. (© Carlsberg)

De danske ledighedstal blæser fortsat højt og flot på den økonomiske afmatning.

Antallet af ledige dykker fortsat og sætter ny bundrekord. Faldet er denne gang fra maj til juni 2008 på 2100 fuldtidspersoner, og der er nu 45.600 ledige ifølge tal fra Danmarks Statistik. Det svarer til 1,6 procent af arbejdsstyrken.

Det ændrer dog ikke ved, at økonomerne fortsat venter, at der er en stigning på vej på 15.000 ledige frem mod udgangen af 2009.

Ordrebøger svinder ind

Effekten af nedbremsningen lader dog vente på sig.

- Det er i den sammenhæng vigtigt at holde sig for øje, at vi netop har bevæget os ud af en længere periode med kraftig økonomisk vækst, hvor presset på arbejdsmarkedet har været stort. Manglen på arbejdskraft står således fortsat frisk i erindringen hos mange virksomheder, hvorfor der nu udvises tilbageholdenhed med at afskedige tidligere svært erhvervet arbejdskraft på trods af at ordrebøgerne begynder at svinde ind, siger Danske Banks økonom, Tore Damgaard Stramer.

Hos Handelsbanken forventer man heller ikke, at ledigheden kan komme meget længere ned, før det vender.

- Til trods for at arbejdsmarkedet fortsat overrasker på den positive side, så fastholder vi dog vores forventning om, at ledigheden er tæt ved at have nået sin bund i takt med at den mere matte økonomiske udvikling begynder at sætte sit præg på arbejdsmarkedet, sgier Jes Asmussen, der er cheføkonom hos Handelsbanken.

Der er nu 34.900 ledige på dagpenge og 11.000 ledige på kontanthjælp.

Facebook
Twitter