Repræsentant for ansatte i Danske Bank: 'Jeg er bekymret for kollegaers trivsel'

Selvom Danske Bank tilbyder 2.000 ansatte en frivillig fratrædelse, er flere medarbejdere fredet.

Medarbejdere i Danske Banks filialer bliver ikke ramt. Men en lang række andre medarbejdergrupper bliver nu tilbudt frivillige fratrædelser, skriver Danske Bank. Arkivfoto. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Tre uger. Så lang tid har medarbejdere i Danske Bank til at gøre op med sig selv, om de vil tage imod et tilbud om frivilligt at forlade deres job.

Siden bankens ansatte første gang hørte om direktionens planer om frivillige fratrædelser fredag i sidste uge, har stemningen blandt de ansatte været trykket.

Det fortæller Kirsten Ebbe Brich, der er kredsformand for fagforeningen Finansforbundet i Danske Bank.

- Rigtig mange er bekymret. Jeg er også bekymret på kollegaernes vegne for deres trivsel. Jeg synes, at folk arbejder rigtig, rigtig hårdt, og vi ser desværre, at nogle arbejder mere, end hvad der er sundt for dem, siger hun.

- Jeg kan godt frygte, at hvis man siger farvel til et antal medarbejdere, så vil det blive endnu værre, siger Kirsten Ebbe Brich.

'Skal skære i omkostninger'

Danske Bank skal skære i antallet af medarbejdere og har derfor tilbudt 2.000 af sine danske ansatte en frivillig fratrædelsesordning, lyder det i et skriftligt svar fra Anne Knøs, der midlertidig HR-chef i Danske Bank.

Banken ønsker ikke at stille op til interview, men skriver i sit svar til DR Nyheder, at det er primært er blandt ansatte i hovedsæde- og stabsfunktioner i Danmark, at der med de frivillige aftaler i fremtiden vil blive gjort indhug i antallet af medarbejdere.

Om tilbuddet fra Danske Bank

  • Medarbejderne har indtil den 31. januar til at beslutte sig.

  • Omkring 2.000 ud af cirka 11.000 medarbejdere i Danmark får mulighed for at søge.

  • Det er er særligt blandt medarbejdere i hovedsæde- og stabsfunktioner i Danmark, at der skal spares.

  • Medarbejdere i bankens filialer og regulatoriske funktioner er ikke omfattet.

  • Kilde: Danske Bank

Fra den 10. januar til den 31. januar har medarbejderne mulighed for at overveje tilbuddet.

Fratrædelserne sker for at sænke bankens omkostninger, lyder det i svaret.

- I den forbindelse ser vi på alle omkostninger på tværs af koncernen, og det indebærer også, at vi over tid vil blive færre medarbejdere, siger Anne Knøs.

'Bedst selv at tage beslutning'

Det er dog ikke alle bankens medarbejdere, der får mulighed for at søge om frivillig fratrædelse. Flere medarbejdergrupper er nemlig fredet.

- Filialerne er undtaget. Og vores compliance-afdeling, dem der sidder med anti-hvidvask, er undtaget. It-medarbejdere er også undtaget, siger kredsformand Kirsten Ebbe Brich.

Det vides endnu ikke, hvor mange stillinger Danske Bank reelt set har tænkt sig at nedlægge, men ifølge Kirsten Ebbe Brich er de frivillige aftaler et skidt tegn for fremtiden.

Det er dog bedre, at medarbejderne selv får mulighed for at træffe et valg fremfor blot at få en fyreseddel, mener hun.

- Jeg har svært ved at se, at vi skal kunne få det til at hænge sammen ved at være færre medarbejdere. Men når nu koncernen beslutter, at det skal være sådan, så foretrækker jeg til enhver tid, at man selv kan træffe beslutningen, siger Kirsten Ebbe Brich.

Hvad er det bedste råd, du og dine tillidsrepræsentanter vil give kollegaerne?

- Det bedste råd, som vi giver til vores kollegaer, er, at man skal sætte sig i førersædet for sin egen karriere, træffe beslutningerne selv og mærke efter, hvad der er vigtigt, siger kredsformand Kirsten Ebbe Brich.