Repræsentantskabet godkender: Nykredit skal på børsen

Sent onsdag aften står det klart, at Danmarks største kreditforening - og den eneste tilbageværende med rent medlemseje - er på vej mod en børsnotering.

Michael Rasmussen, koncernchef i Nykredit, da han første gang fortalte om børsnoteringen på et pressemøde i torsdags. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Nykredit skal på fondsbørsen i København.

Det har repræsentantskabet i Nykredit netop besluttet på et ekstraordinært møde onsdag aften.

- Vi takker for repræsentantskabets opbakning, siger koncernchef Michael Rasmussen i en pressemeddelelse.

- Med denne beslutning kan vi nu for alvor starte arbejdet med at forberede Nykredit til en børsnotering. Med børsnoteringen skaber vi en unik foreningskontrolleret børsnoteret virksomhed til gavn for kunder og samfund.

Dermed er Danmarks største kreditforening - og den eneste tilbageværende med rent medlemseje - på vej mod en børsnotering.

Boligejerne gør oprør mod Nykredit

Beslutningen kommer i en tid med oprør blandt boligejerne i Nykredit. De vil have mere magt i Nykredits styrende organ, repræsentantskabet, og mener, at børsnoteringen er hastet igennem.

- Hvorfor haster en børsnotering så meget, at I vil gennemtrumfe det på et hasteindkaldt møde? Eller sidder I med et brev fra Finanstilsynet, som vi andre ikke kender?, skrev et medlem af repræsentantskabet Frank Gad i en kronik i Jyllands-Posten for to dage siden.

Nykredit har sagt, at man frem mod 2019 skal skaffe ti milliarder kroner i ekstra kapital for at leve op til de fremtidige kapitalkrav, og derfor vil ejerne søge en børsnotering for at skaffe mere kapital.

Men Frank Gad stiller spørgsmålstegn ved, om hullet i kassen virkelig er så stort, at det er nødvendigt med et historisk opgør med medlemsejerskabet.

En børsnotering kræver en række godkendelser. Den første var, at selskabets repræsentantskab godkendte bestyrelsens planer, som det skete her til aften.

For en uge siden overraskede Nykredit med beslutningen om at sælge hovedsædet på Kalvebod Brygge i København.

De seneste år har realkreditinstituttet overvejet en række løsninger for, hvordan man kunne polstre virksomheden, og nu er det endt med, at man sender en del af selskabet på børsen.