Retssag aflyst: Vestas indgår forlig med tidligere mistænkt topchef

Dermed får offentligheden formentlig aldrig den fulde historie om potentiel industrispionage og en spektakulær fyring.

Vestas oplyser, at forliget er fortroligt. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Vindmøllegiganten Vestas indgår forlig med firmaets tidligere finansdirektør, Henrik Nørremark, som de meldte til Bagmandspolitiet i 2013.

Det oplyser Vestas i en fondsbørsmeddelelse.

- Efter vellykkede forhandlinger parterne imellem er der indgået et fortroligt forlig, som er til fuld og endelig afgørelse af samtlige tvister mellem parterne i de relevante jurisdiktioner, står der i meddelelsen.

Dermed er der formentlig lagt låg på det store erhvervsdrama, som ellers skulle være rullet ud i Retten i Aarhus i morgen.

Ifølge meddelelsen omfatter forliget også den tidligere indiske samarbejdspartner, EEB Energi, som Vestas havde stævnet med et krav om at tilbagebetale 133 millioner kroner. Vestas-ledelsen mente nemlig, at Henrik Nørremark havde lavet to aftaler med den indiske partner, som var i strid med virksomhedens interne regler.

Men nu ser den strid ud til at være glemt.

- Parterne er enige om et forlig, som alle bakker op om, udtaler Vestas' bestyrelsesformand Bert Nordberg i en kortfattet kommentar.

Henrik Nørremark havde sagsøgt Vestas for 8,5 millioner kroner, da han mente, de ulovligt nægtede ham at udbetale hans fratrædelsesgodtgørelse, da han blev smidt på porten i 2012. Men hvorvidt han får de penge, forbliver tilsyneladende uvist.