Retssag om rentegaranti mod pensionsselskab

To pensionopsparere lægger nu sag an mod Nordea Liv & Pension, fordi de mener, at selskabet har lovet dem en rentegaranti på deres opsparing.

Om Nordea Liv & Pension har lovet deres kunder en rentegaranti eller en ydelsesgaranti skal nu afgøres ved en domstol. (Foto: DR © DR)

Nordea Liv & Pension kan se frem til en retssag. Mindst to pensionsopsparere lægger nemlig sag an mod pensionsselskabet, fordi de mener, at de i sin tid blev lovet en såkaldt rentegaranti. Nordea mener derimod, at de to opsparere blev lovet en ydelsesgaranti, skriver Berlingske Tidende.

En rentegaranti garanterer en forrentning på mindst 4,5 procent af opsparingen hvert år. Ved en ydelsesgaranti er kunden sikret en fast ydelse hvert år. Den årlige gennemsnitlige rente skal blot være over garantirenten i hele forsikringens levetid.

- Det kan godt lyde som en teknikalitet, men der kan være ret stor forskel på garantien i praksis, siger Kristoffer Bork, der er underdirektør i Nordea Liv &Pension.

Principielle sager

Den lille teknikalitet kan få betydning for flere hundrede tusinde danske pensionsopsparere. Og domstolenes afgørelse kan få betydning for alle selskaberne i branchen.

- Det ville jo betyde, at branchens samlede regnskaber ville være forkerte, og at der skulle sættes flere penge af, fordi de penge, vi sætter af i vores regnskaber, svarer til de ydelser, vi har garanteret kunderne, siger Kristoffer Bork.

Især for folk med en stor opsparing og en høj rentegaranti på 4,5 procent, kan afgørelsen komme til at gøre en stor forskel i kroner og ører.

FacebookTwitter