Revisionsundersøgelse rejser ny tvivl om milliardsvindel i Skat

- Det er bekymrende læsning, siger en erfaren revisor.

Udenlandske kriminelle havde svindlet sig til 6,2 milliarder kroner i 2012-2015 ved at få refusion for udbytteskat, som de aldrig havde betalt. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Skatteministeriets interne revisorer mener nu, at efterforskningen af svindlen med udbytteskat kan ende med et langt større tal end de 6,2 milliarder kroner.

Det viser en undersøgelse fra de interne revisorer i Skatteministeriet, som øger eksperters frygt for, at statskassen kan have tabt et langt større beløb på udbyttesvindel, end det hidtil har været fremme. Det skriver Finans.

Uforklarligt store tal

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) pudsede Intern Revision på sagen, da det kom frem, at formodede udenlandske kriminelle havde svindlet sig til 6,2 mia. kr. i 2012-2015 ved at få refusion for udbytteskat, som de aldrig havde betalt.

Men nu har Intern Revision analyseret Skats egne tal og er kommet frem til, at refusionerne de seneste år har været så voldsomme, at selv når de renses for de 6,2 mia. kr., er tallene stadig uforklarligt høje.

- Revisorer er normalt meget forsigtige, og når de formulerer sig som de gør, så er jeg ikke meget i tvivl om, at de er relativt sikre på, at det reelle beløb er betydeligt større, siger skatteadvokat Torben Bagge til Finans.

- Det er bekymrende

Resultaterne ryster en erfaren revisor.

- Det er bekymrende læsning, siger director i revisionshuset EY's skatteafdeling Jesper Frøkjær, der er enig i Intern Revisions analysemetoder, til Finans.dk.

Skat har ingen kommentarer.

Det samme gælder skatteminister Karsten Lauritzen, men på et pressemøde fredag gentog han, at svindelsagen kan vise sig at være større end de 6,2 milliarder kroner.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter