Rigeste svenskere ejer en tredjedel af pengene

Der er tilsyneladende stor forskel på, hvor mange penge svenskerne har på bankbogen. Nye tal viser, at én procent af sveriges befolkning ejer en tredjedel af svenskernes private formue.

De rigeste svenskere har sækkevis af penge.

Det er måske ikke helt forkert at sammenligne svenske rigmænd med arabiske oliemilliardærer - i hvert fald hvis man tager et kik på deres bankkonto.

Nye udregninger fra Instituttet for Erhvervslivsforskning viser nemlig, at den rigeste procent af Sveriges befolkning ejer 1800 milliarder svenske kroner. Eller sagt på en anden måde - én procent af Sveriges befolkning ejer 32 procent af svenskernes private formue.

Overraskende tal

Og det kommer som en overraskelse, for de hidtidige opgørelser fra Sveriges Statistiske Centralkontor har vist, at andelen kun var 19 procent. Men i de nye udregninger har forskerne medregnet de værdier, som ligger i forskellige familieforetagender.

Medregner man de svenskere, som bor i udlandet, bliver de riges samlede formue endnu større. For så kommer blandt andre IKEA's grundlægger, Ingvar Kamprad, med i regnestykket, og så sidder den rigeste procent af svenskerne på 2700 milliarder svenske kroner. 42 procent af svenskernes private formue.

Det svarer til 2100 milliarder danske kroner. Den danske stats budget ligger til sammenligning på omtrent 550 milliarder kroner.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk