Rigsrevisionen kulegraver Finansiel Stabilitet

Kunderne fra de krakkede banker, der er blevet samlet op af Finansiel Stabilitet, klager over urimelige renter. Det skal Rigsrevisionen nu undersøge.

Det er blandt andet kunder fra den Kuldsejlede Roskilde Bank, der er blevet overtaget af Financiel Stabilitet. (Foto: Brian Bergmann © Scanpix)

Det statslige skraldespandsselskab for krakkede banker, Finansiel Stabilitet, skal kulegraves af Rigsrevisionen.

Forgældede kunder fra de krakkede banker har klaget over den måde, hvorpå de bliver behandlet af Finansiel Stabiletet. Det er navnlig de ekstra høje rentesatser på over 10 procent på blandt andet erhvervslån, der bringer i forvejen forgældede kunder i endnu større økonomisk uføre, lyder kritikken.

Men de dårlige rentesatser på udlån og indlån kan ikke være anderleds, siger bankdirektør Lars Jensen fra afviklingsbanken Roskilde Bank.

- Vi er en afviklingsbank, og vi må ikke konkurrere med andre pengeinstitutter. Derfor er vi nødt til at ligge med renter i overkanten af, hvad andre banker tager. Så det kan vi sådan set ikke gøre noget ved, for det er det grundlag, vi afvikler på, siger han til DR Nyheder.

De dårlige renter skyldes blandt andet EU-krav, fordi der er tale om en art statsstøtte.

Facebook
Twitter