Rigsrevisionen undersøger Eldrups fyring

I Rigsrevisionens undersøgelse af Dong ser man også på, hvorfor topchef Anders Eldrup egentlig blev fyret.

I Rigsrevisionens undersøgelse af Dong ser man også på, hvorfor topchef Anders Eldrup egentlig blev fyret. (Foto: Steffen Ortmann)

Rigsrevisionen får nu mulighed for en gang for alle at afklare, om Anders Eldrup blev fyret som direktør i DONG, fordi han forgyldte nøglemedarbejdere, eller fordi han forfulgte en ambitiøs vindmøllestrategi.

Som en del af Rigsrevisionens kommende undersøgelse af DONG Energy har rigsrevisor Anni Nørskov nemlig besluttet sig for også at se på "Finansministeriets varetagelse af ejerrollen," som hun skriver i et notat til Folketingets statsrevisorer.

- Denne del af undersøgelsen vil desuden omfatte en analyse og vurdering af, hvordan ministeriet gennem et aktivt ejerskab fører et overordnet tilsyn med selskabets økonomiske og forretningsmæssige udvikling, resultater og risici, hedder det i notatet.

Afventer Rigsrevision

Ifølge formanden for statsrevisorerne, Peder Larsen (SF), må Rigsrevisionen dog i denne forbindelse i første omgang afvente den kommende voldgiftssag mellem Anders Eldrup og DONG, da statsrevisorerne principielt er modstandere af sideløbende undersøgelser.

En sag Anders Eldrup har anlagt, efter at en advokatundersøgelse og kammeradvokaten har konkluderet, at han misligholdt sine forpligtelser ved blandt andet ikke at fortælle DONG's bestyrelse om de udvalgte medarbejderes høje bonusordninger.

Uenighed

- Anders Eldrup mener jo, at der har været en form for uenighed, og det er på grund af det, at han muligvis er blevet fyret - selv om det ikke var den egentlige begrundelse - i stedet for spørgsmålet om lønningerne.

- Hvis Anders Eldrup imidlertid godkender påstandene fra DONG's bestyrelse under voldgiftssagen, så må man vel formode, at det ikke ligger langt væk fra sandheden. Og omvendt, siger Peder Larsen.

/ritzau/

Facebook
Twitter