Vi er nu faretruende tæt på det prispunkt, hvorfra boligmarkedet i 2006 begyndte på en solid, længerevarende nedtur.
Og hvis boligmarkedet, særligt for ejerlejligheder og andelsboliger, fortsætter sin optur, kan det ende galt.
Sådan lyder advarslen fra det Systemiske Risikoråd, der i dag publicerer en stribe advarsler om såkaldt systemisk risiko - altså problemer, der kan skabe chokbølger gennem dansk økonomi.
2006 var uholdbart
Og rådet er særligt bekymret for udviklingen i priserne.
- De reelle priser på ejerlejligheder er tæt på toppunktet i 2006, som viste sig uholdbare, og udviklingen på andelsboligmarkedet giver også anledning til bekymring, skriver rådet.
Der advares også om risikoen for fald i priserne, hvis renterne igen skulle begynde at stige.
- Stærk stigning i ejendomspriserne øger risikoen for et efterfølgende betydeligt fald i priserne, eksempelvis ved en rentestigning, med mulige systemiske konsekvenser, skriver rådet blandt andet.
Risiko for brandudsalg
Rådet advarer også om, at faldende priser kan medføre et brandudsalg af realkreditobligationer.
Advarslen kommer samtidig med, at der kommer nye tal om boligmarkedet fra Realkreditrådets boligmarkedsstatistik, som viser fortsat stigning de fleste steder i landet.
På landsplan steg priserne på lejligheder med 2,2 procent i første kvartal, mens stigning i huspriserne var 0,6 procent i forhold til det foregående kvartal. Sammenlignet med samme kvartal sidste år, er stigningen i lejlighedspriserne 9,5 procent.
- Uanset om vi kigger på prisudviklingen på huse eller lejligheder, er det flotte tal, vi bliver mødt med. Samtidigt viser de seneste ugers nye prognoser fra både Nationalbanken, Vismændene og Regeringer, at der er yderligere stigninger i vente i den kommende tid. På den baggrund kan boligejerne være godt tilfredse, siger cheføkonom i Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann.
IMF advarer også
De senere års stigninger vakte dog bekymring hos den internationale valutafond, IMF, der i begyndelsen af maj advarede om, at festen også kunne blive for sjov.
-De lave renter medfører hastigt stigende boligpriser. Hvis der ikke bliver gjort noget, mener vi, at situationen snart kan ende med, at huspriserne bliver ubehagelige, sagde David Hofman, der er landechef for Danmark, dengang.
Han opfordrede samtidig de danske myndigheder til at tage affære og forhindre yderligere stigninger.
Trods flere dæmpende forhold, fx stigende grundskyld, øget krav om egen opsparing og højere bidragssatser på de billigste lån, er boligmarkedet altså foreløbig ikke gået ned i gear.