Robin Hood fra Nanortalik

En arbejdsløs mand i Nanortalik i Grønland blev for tre uger siden millionær fra den ene dag til den anden. Men nu er pengene væk igen lige så pludseligt som de kom.

Robin Hood fra Nartotalik delte ud til de trængende, da han uventet kom til penge. (© DR)

På politistationen i Nanortalik sidder stationsleder Niels Nyvang Nielsen med en noget speciel sag. Den startede ifølge Grønlands Radio for tre uger siden, hvor en arbejdsløs mand fra Nanortalik fik tilsendt et kontoudtog fra BRF Bank i Danmark.

Manden har aldrig været kunde i banken, men på kontoudtoget kan han se at der er en konto i hans navn og ikke nok med det. På kontoen står der et indestående på ikke mindre end 1,3 millioner kroner.

Ringede til banken

Manden ringer til BRF Bank for at høre om det nu også kan være rigtigt, og det bekræfter banken, den er god nok det er hans konto.

Manden har i mange år sammen med sin far haft et lod med i klasselotteriet, og han konkluderer at han må have vundet. Han beder banken straks overføre nogle penge til hans grønlandske konto, så han kan hæve dem, og så var der ellers fest i Nanortalik.

Der blev festet igennem

Ifølge stationsleder i Nanortalik Niels Nyvang Nielsen brugte manden 450.000 kroner på tre uger. Der blev festet igennem på de lokale beværtninger.

Til sig selv købte han en lille båd, og en computer, alle i hans familie fik nye mobiltelefoner, i Brugsen fyldte han indkøbsvogne til folk han mente havde brug for det, han blev set nede i byen, hvor han gik og delte penge ud til de trængende.

Men forleden dag endte eventyret brat. I BRF Bank opdagede man fejlen. Ved et uheld er den her mands personnummer blevet tastet ind som indehaver af en anden mands konto.

Beslaglagde båd og computer

Nu har politiet beslaglagt båden og computeren, men langt langt de fleste af de 450.000 kroner er foræret væk og dermed ikke til at få fat i igen.

Manden er blevet sigtet for ulovlig omgang med hittegods, men stationsleder Niels Nyvang Nielsen siger at det er en noget aparte sag. Manden ringede jo til banken og forhørte sig og alt tyder på at han har handlet i god tro.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter