Rod i Skat: Rigsrevisionen kan ikke sige god for regnskab

Skats regnskab rummer usikkerheder om milliardbeløb og regnskabsførelse, lyder det.

Statsrevisorerne vil i morgen kritisere Skats regnskab for sidste år i skarpe vendinger. (Foto: © Sarah Christine Nørgaard, Scanpix)

For første gang nogensinde tager Rigsrevisionen i morgen forbehold for hele Skats regnskab i det samlede statsregnskab.

Det bekræfter kilder overfor DR Nyheder, efter at Berlingske erfarede historien for kort tid siden.

Rigsrevisionens forbehold kommer, efter at Skattestyrelsen fredag fremlagde Skats regnskab for sidste år.

Regnskabet indeholder så mange usikkerheder om milliardbeløb og regnskabsførelsen, at Rigsrevisionen ikke kan sige god for rigtigheden i regnskabet, der også kaldes paragraf 38.

Blandt andet hæfter Rigsrevisionen sig ved, at regnskabet bærer præg af usikkerhed om, hvor stor en del af de såkaldte restancer, skattemyndighederne reelt ventes at kunne inddrive. De skriver ligeledes i deres rapport, at der er store afstemningsproblemer af regnskabsteknisk karakter.

Hermed skærper de deres forbehold for sidste år, hvor de også kritiserede Skats regnskab.

Statsrevisorerne har fået Rigsrevisionens rapport og vil i morgen komme med sin beretning. Forud for fremlæggelsen er der ifølge Berlingskes og DR Nyheders oplysninger lagt op til, at der vil blive udtalt den skarpeste kritik af Skats regnskab.

Skattestyrelsen har selv taget en række forbehold, da de fremlagde regnskabet i sidste uge, og flere eksperter siger til Berlingske, at der er flere røde lamper, som lyser.

- Når der er rod i Skats regnskaber i det omfang, vi tilsyneladende taler om her, så rammer det lige ind i hjertekulen af samfundet. Det viser grundlæggende, at der er usikkerhed om, hvor mange penge vi som samfund har at gøre godt med, siger skatteadvokat Eduardo Vistisen til avisen.

Statsrevisorernes formand, Peder Larsen (SF), siger til DR Nyheder, at han ikke ønsker at udtale sig om sagen før i morgen.