Roskilde Bank skal være solgt om 6 måneder

Roskilde Banks administrerende direktør sagde her til formiddag på et pressemøde, at banken skal være helt eller delvist solgt om 6 måneder

Roskilde Banks administrerende direktør og bestyrelsesformand under formiddagens pressemøde, hvor det kom frem at banken skal være solgt om et halvt år. (Foto: © DR, DR)

Det var en trykket bankdirektør Søren Kaare-Andersen, der indledte fredagens pressemøde i Roskilde Bank.

- Da vi skal forberede halvårsregnskabet ser vi at der er sket en markant forværring i andet kvartal, indledte han.

MediaLinks:

- Det er selvfølgelig hamrende ærgerligt, men vi har vurderet, at det ville være uansvarligt at gå ind i sommermånederne uden at være sikker på at kunne svare enhver sit, sagde han.

Banken skal finde en køber inden for seks måneder, og det er ikke lykkedes at finde en køber til banken endnu.

Ifølge flere kilder, som RB-Børsen har talt med, er risikoen i Roskilde Banks bøger simpelthen for stor til at andre banker vil overtage hele banken. Dermed virker en opsplitning af Roskilde Bank som en nærliggende løsning, selvom en fuld overtagelse stadig er en mulighed.

Handelsbanken favorit

Især Handelsbanken nævnes som en favorit til en overtagelse, og her konstaterer kommunikationsdirektør Mikkel Jørnvil Nielsen, at Handelsbanken gerne vil snakke med Roskilde Bank.

- Vi har jo været ud og sige, at vi gerne vil være større. Men det skal primært ske gennem organisk vækst. Men det er klart, at vi også er interesserede, hvis der kommer en bank og snakker med os, siger han til borsen.dk.

Muligvis Nordea

Samtidig melder den nordiske storbank Nordea sig også på banen. Nordea er interesseret i et overtage Roskilde Banks filialer i en kommende opsplitning af den kriseramte bank.

- Nu er der tid til at kigge på tingene, og vi vil ikke afvise, at vi kan indgå i den kommende proces. Vi vil gerne se konstruktivt på filialnettet, siger Nordea-pressechef Claus Christensen til RB-Børsen.

Nordjyske banker

Den vækstivrige Aalborg-bank Spar Nord Bank nævnes også som en mulig køber til nogle af Roskilde Bank aktiviteter, og kommunikationschef Ole Madsen afviser da heller ikke noget.

- Jeg kan ikke sige meget på nuværende tidspunkt. Det er muligt, at vi kommer til at kigge på det, men det er ret nyt og pludseligt. Vi kan ikke gøre andet end at konstatere, at det er en interessant udvikling, og vi kigger selvfølgelig på det, siger Ole Madsen til RB-Børsen.

Nej fra Danske Bank

Hos Danske Bank er holdningen klar. Danmarks største bank afviser at købe kriseramte Roskilde Bank.

- Danske Bank kan ikke købe mere op i Danmark af hensyn til konkurrencesituationen. Og så mener vi i øvrigt, at vi er store nok i Danmark, siger pressechef Jonas Torp til RB-Børsen.

Har været i kontakt

Roskilde Bank skriver i en meddelelse til Københavns Fondsbørs, at banken har været i kontakt med mulige købere. Det sker, efter at banken må konstatere, at den har større nedskrivninger i sigte og har søgt om en likviditetsgaranti.

Den norske storbank DnB Nor har udvidet sin forretning i Danmark markant de seneste år par år, men den fremtidige vækst vil primært ske gennem at vokse den eksisterende forretning.

- Vi skal udvikle vores forretning i Danmark, men det vil primært ske gennem organisk vækst. Vi har ingen kommentarer til situationen i Roskilde Bank, siger informationsdirektør Eivind Grønstad til RB-Børsen

Swedbank afviser overfor nyhedbureauet Six at kommentere sagen. Samme medling kommer fra svenske SEB.