Ruineret af elmåleren

En ekstraregning på 214.000 kroner lyder som enhver el-kundes mareridt. Men det er virkelighed for familien Villadsen. De mener, elmåleren viser forkert.

Flemming Villadsen bor med sin familie på en landejendom ved Store Merløse på Midtsjælland. Familien bruger lidt mere strøm end gennemsnittet - cirka 8.000 kWh om året, svarende til 16.000 kroner.

Men overraskelsen var stor, da SEAS-NVE i august sendte en ekstraregning på 214.000 kroner.

- Min første tanke er jo, at det er en fejl. Jeg kan slet ikke se, hvordan vi skulle kunne bruge så meget strøm, siger Flemming Villadsen.

Han aflæser hvert år elmåleren og indberetter tallet til SEAS-NVE. I april blev måleren pillet ned og aflæst af SEAS-NVE og erstattet med en ny, fjernaflæst, digital elmåler.

Måleren undersøgt

- Jeg aflæste og indberettede strømforbruget sidste år i november, altså fire en halv måned før den blev udskiftet. I den periode skulle vi ha' brugt de 110.000 kWh. Det tror jeg slet ikke kan lade sig gøre i et hus som vores, siger Flemming Villadsen.

Han kontaktede elselskabet, der sendte måleren til undersøgelse på SEAS-NVE's laboratorium. Men laboratoriet fandt ingen fejl. Nu skal regningen betales til familiens store frustration.

- Det er os, der skal bevise, at vi ikke har haft det strømforbrug og det er jo ret svært.

Flemming Villadsen er klar over, at nogle vil mistænke ham for systematisk at indberette et lavere strømforbrug end det, der i virkeligheden er forbrugt, og det er forklaringen på det høje målertal.

- Vi har i forvejen et højt strømforbrug, som vi gladeligt har betalt gennem årene. Vi har ikke snydt eller prøvet at omgå reglerne. Vi har skrevet nøjagtigt, hvad der stod på måleren.

Voldsomt tordenvejr

Flemming Villadsen frygter, at kraftigt tordenvejr har fået elmåleren til at løbe løbsk.

- Der var et lynnedslag i efteråret, som fik lyset til at blinke og satte mikroovnen og kaffemaskinen ud af drift. Derefter skulle vi ikke tænde ret mange el-apparater, før relæet slog fra.

SEAS-NVE afviser, at et lynnedslag kan påvirke elmåleren, uden det bliver opdaget af teknikerne i laboratoriet.

Den nyopsatte el-måler viser det samme elforbrug, som familien har indberettet gennem årene. Men heller ikke det gør indtryk på SEAS-NVE. Regningen skal betales.

Se hvad der sker, når Kontant lader huset undersøge af el-eksperter og hør mere om løbske elmålere.

Det er i Kontant tirsdag aften kl. 21.25. - Udsendelsen kan også ses øverst i denne artikel.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk