Ryanair: Nu er der ikke andet at gøre end at vente

Der kan gå nogle uger, inden de tre højesteretsdommere kommer med dommen i sagen om Ryanair.

Mens de tre højesteretsdommere overvejer dommen i Ryanair-sagen, flyver selskabet normalt. (Foto: Thomas Lekfeldt © Scanpix)

Med mandagens lange hovedforhandling i Arbejdsretten i sagen mellem fagbevægelsen og luftfartsselskabet Ryanair er der kun tilbage at vente på de tre højesteretsdommeres afgørelse i sagen.Dommerne med Poul Dahl Jensen i spidsen satte ikke tidspunkt på, da de lidt i midnat trak sig tilbage for at overveje sagen.

Det betyder, at der kan gå flere uger, men DR's erhvervskorrespondent Nina Munch-Perrin forventer, at der vil gå et par uger, inden dommen foreligger.LO: Ansatte har base i København- De vil bruge den tid der er forsvarlig, og det kan blive fra få dage til flere måneder, men mon ikke der vil gå et par uger, siger hun.Ifølge Nina Munch-Perrin er parterne uenige om alt. Fagforeningerne mener, at de ansatte har base i København, mens Ryanair kalder basen fiktiv, og at arbejdsstedet er Irland eller luftrummet.

Højesteret kan vælge at sende sagen videre til afgørelse i EU, men det vil ifølge erhvervskorrespondenten være en overraskelse.Ikke flere retsmøder- Hvis Højesteret sender sagen til EU, giver de på en måde Ryanair ret, for selskabet mener ikke, at det er den danske arbejdsret, der skal afgøre sagen, siger hun.Under det lange retsmøde i går fik både LO, der repræsenterer Serviceforbundet, og Ryanairs danske advokat, Michael Møller Nielsen, mulighed for at tale deres sag, og der skal ikke afholdes flere retsmøder./DR Nyheder/

Facebook
Twitter