Ryanair-sag er skudt til hjørne indtil maj

Sagen mellem fagbevægelsen og Ryanair har torsdag været i Arbejdsretten uden en endelig afgørelse.

Der er ikke udsigt til en snarlig afgørelse i sagen mellem Ryanair og den danske fagbevægelse. (Foto: Barbara Christensen © DR Nyheder)

Der er torsdag ikke faldet en afgørelse i Arbejdsretten i sagen mellem Ryanair og den danske fagbevægelse.

- Sagen er blevet udsat til 12. maj med henblik på at få afleveret de sidste skrifter i sagen. Derefter vil Arbejdsretten hurtigt tage stilling til, hvordan sagen kan behandles, siger Thilde Waast, formand for Flyvebranchens Personale Union (FPU).

Siden begyndelsen af 2015 har FPU og Serviceforbundet, der er en del af LO, ønsket at få en overenskomst på plads med Ryanair for medarbejderne i flyselskabets nye base i Københavns Lufthavn.

Vil have danske forhold

Søgsmålet har derfor til formål at få retten til at fastslå, at Ryanair i Danmark skal operere på danske betingelser.

Det har Ryanair indtil videre pure afvist med henvisning til, at selskabet hører hjemme i Irland, har irsk indregistrerede fly - og derfor hører hjemme under irsk lovgivning.

Hvis Arbejdsretten fastslår, at Ryanair skal spille efter danske regler, så er vejen i princippet banet for, at LO-forbundene i Københavns Lufthavn lovligt kan lave sympatikonflikt og blokade mod Ryanair.

En blokade betyder, at medlemmer af LO-forbund som 3F, Dansk Metal og HK ikke må udføre arbejde for Ryanair. Det vil gøre det nærmest umuligt for selskabet eksempelvis at få håndteret bagage eller at få leveret brændstof.

/ritzau/DR Nyheder/