Ryanair til piloter: Flyv ikke for Norwegian

Pilotforeningen i det irske selskab advarer mod sikkerhedsforringelser, hvis Norwegians piloters ansættelsforhold forringes.

Pilotforeningen i det udskældte irske flyselskab Ryanair, opfordrer nu alle piloter til at boykotte Norwegian. De roser Norwegians piloters kamp, som de mener er et sikkerhedsspørgsmål. (Foto: PHILIPPE HUGUEN © Scanpix)

Pilotforeningen fra det irske flyselskab Ryanair, støtter nu pilotstrejken i det norske selskab Norwegian.

Ryanairs piloter, der selv er ansatte på individuelle aftaler uden en kollektiv aftale, advarer nu de norske piloter om at acceptere forringede vilkår.

- Kapløbet mod bunden imellem luftfartsselskaber, for at fastsætte uholdbare ansættelsesvilkår bør bekæmpes ved enhver lejlighed. Norwegians pilotforenings forsøg på at beskytte normale ansættelsesvilkår og arbejdsbetingelser, fortjener maksimal støtte af alle arbejdere i Europa, skriver de i pressemeddelelsen.

Støt piloterne for enhver pris

Ryanairs pilotforening beder i pressemeddelelsen alle piloter og organisationer om at støtte Norwegian-piloternes strejke.

- Individuelle piloter og deres professionelle organisationer skal bruge alle tilgængelige midler til at støtte vores kolleger i Norwegians pilotforening, skriver de i pressemeddelelsen.

I pressemeddelelsen henviser Ryanairs pilotforening også til en EU-støttet undersøgelse, der viser, at ansættelsesvilkår, som er designet til at dumpe lønnen, udgør en alvorlig sikkerhedsrisiko.

- Truslen og risikoen, der er forbundet med de ansættelsesvilkår som Norwegian og andre lavprisselskaber benytter, er ikke acceptable i en moderne branche. Vi roser vores kolleger i Norwegians pilotforening for deres forsøg på at få normale ansættelseskontrakter og arbejdsbetingelser i en branche, hvor sikkerhed er så kritisk, lyder det i pressemeddelelsen.

Det er endnu usikkert, om Ryanairs piloter selv vil sympatistrejke for at støtte Norwegians piloter. Dr.dk arbejder på at få en kommentar fra Ryanairs piloter.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk