Ryanairs piloter strejker igen: 150 flyafgange er aflyst i morgen

Kabineansatte truer med største strejke nogensinde, hvis Ryanair ikke imødekommer krav om løn og arbejdsforhold.

(Arkivfoto) De tyske Ryanair-piloter nedlagde også arbejdet tilbage i august - det var i følgeskab med kollegaer fra fire andre europæiske lande. (Foto: © Silas Stein, Scanpix)

Flyselskabet Ryanair aflyser igen afgange som følge af personalestrejke.

Denne gang er der tale om 150 af 400 planlagte flyvninger til og fra Tyskland onsdag, hvor lavprisselskabets piloter i Tyskland nedlægger arbejdet for at få bedre arbejdsforhold og mere i løn. Det oplyser Ryanair på Twitter.

Fagforeningen, der repræsenterer piloterne, oplyser, at strejken kommer som svar på stilstand i forhandlingerne.

- På trods af klare signaler sendt gennem strejker i august er der stadig ikke sket noget ved forhandlingsbordet, siger Ingolf Schumacher, der er forhandler ved de tyske piloters sammenslutning, Vereinigung Cockpit, ifølge Reuters.

Adskillige aflysninger

Gennem hele sommeren har flyselskabet i flere europæiske lande været ramt af strejker, som har kostet adskillige aflysninger og efterladt vrede passagerer ved gaten.

I sidste måned var Ryanair ramt af sin hidtil værste endagsstrejke, da piloter i både Tyskland, Irland, Sverige, Belgien og Holland nedlagde arbejdet, og selskabet måtte aflyse mere end 400 afgange. Her blev mere end 55.000 rejsendes planer med lavprisselskabet angiveligt afbrudt.

Og det ser ud som om, at flere arbejdsnedlæggelser kan være på vej.

En gigantisk strejke truer

De syv fagforeninger, der repræsenterer Ryanairs kabinepersonale i fem europæiske lande, truede i sidste uge med at strejke i slutningen af september, hvis flyselskabet ikke går med til at forbedre de vilkår, medarbejderne arbejder under.

Strejken kan blive lavprisselskabets største nogensinde.

Piloter: Loven er anderledes i Tyskland

I en skriftlige redegørelse oplyser Ryanair ifølge Reuters, at selskabet allerede har tilbudt lokale kontrakter og forbedret løn.

- Der ingen begrundelse for yderligere afbrydelser, og vi opfordrer vores tyske piloter til at arbejde onsdag i stedet for at strejke, lyder det fra Ryanair.

Dog mener de tyske piloters fagforening ikke, at den overenskomstaftale, som Ryanair forhandlede på plads med irske og italienske piloter for to uger siden, bør danne ramme om forhandlingerne i Tyskland, hvor loven ser helt anderledes ud.

Passagerer har fået besked

Ryanair oplyser, at kunder, der bliver påvirket af strejken, har fået besked om aflysning og mulighed for refusion af billetprisen. De skriver desuden, at størstedelen vil få tildelt en anden flyafgang.

DR Nyheder har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Ryanair, men selskabet er ikke vendt tilbage. Derfor er det også endnu uvist, om fly ind og ud af danske lufthavne er aflyst som følge af den tyske strejke.

Ryanair har afgange mellem Berlin og Billund samt København og Köln.