Rystet Glistrup: Jeg har ikke haft noget med handlerne at gøre

Lovgrundlaget er usikkert, så markedsaktører bør være nervøse, siger Jørgen Glistrup, der er dømt for kursfup.

Enenig landsret idømte både Jørgen Glistrup og Flemming Østergaard halvandet års fængsel for grov kursmanipulation. (arkivfoto) (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Tidligere Parken-direktør Jørgen Glistrup er rystet over den dom, der torsdag blev slået fast i Østre Landsret.

Han er idømt halvandet års fængsel for kursmanipulation af særlig grov karakter for handler med selskabets egne aktier tilbage i en periode i 2007 og 2008.

- Jeg ville være meget, meget nervøs, hvis jeg var markedsaktør lige nu. Om det var bank eller investor, for det er helt uvist, hvad der er lovligt, og hvad der ikke er lovligt, siger Jørgen Glistrup.

Han henviser til en række andre sager om kursmanipulation, hvor der er sket frifindelse. Nu vil han sammen med sin forsvarer se nærmere på dommens præmisser, før han beslutter, om han vil forsøge at få sagen for Højesteret.

- Man har dømt for handler, som jeg ikke har haft noget med at gøre og man har taget fuld skrald. Det er meget svært nu at vide, hvor lovgrundlaget er, siger Glistrup.

De to tidligere Parken-topfolk Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup fik henholdsvis fire og seks måneders fængsel i Københavns Byret i september 2015. Men begge nægter sig skyldige og anker dommen til landsretten.

Anklagemyndigheden havde krævet to års ubetinget fængsel til begge og ankede dommen til skærpelse.

Torsdag gik det anklagemyndighedens vej, da en enig landsret idømte både Jørgen Glistrup og Flemming Østergaard halvandet års fængsel for grov kursmanipulation.

Samtidig får Don Ø konfiskeret ni millioner kroner, mens Jørgen Glistrup får konfiskeret 800.000 kroner.

Sagen kort

  • Handlen med egne aktier i Parken skete blandt andet i forbindelse med aktieoptioner til ledende medarbejdere og som betaling i opkøb af virksomheder. Men handlerne var med til at holde Parkens aktiekurs på et kunstigt niveau, fastslår retten.

  • Dette skete blandt andet ved, at selskabet via værdipapirhandlere opkøbte så mange egne aktier på Fondsbørsen, at selskabet opnåede en dominerende stilling på markedet, lyder det fra retten.

  • Eller at selskabet via værdipapirhandlere indlagde købsordrer - blandt andet i lukkeauktioner - til bedste udbudskurs og til en højere kurs end den senest opdaterede børskurs.

/ritzau/