Sådan stopper du cykeltyven

Det er møgirriterende at få sin cykel stjålet. Men du kan gøre livet svært for tyven.

Der er nogle helt enkle ting, du kan gøre for at hindre, at cykeltyven tager din cykel.

Hvert 9. minut bliver der stjålet en cykel i Danmark. Det svarer til over 60.000 cykler hvert år. Så risikoen for, at også din cykel snart bliver stjålet, er reel.

Men der er nogle helt enkle ting, du kan gøre for at hindre, at cykeltyven kommer til dig. Her kommer de bedste råd fra bl.a. et forsikringsselskab og Det Kriminalpræventive Råd:

Lås din cykel

Ikke bare med én forsikringsgodkendt lås, men med to, når du parkerer den uden for hjemmet. Med lås nummer to lænker du cyklen fast til en lygtepæl eller et cykelstativ. Lås nummer to bør være en stærk kædelås. Og sørg for at begge hjul er låst fast.

Undgå at give tyveknægte arbejdsro

Cykler, der står et mørkt, øde sted er guf for tyven. Hvis cyklen er alt for dyr og ny at se på, så undgå helt at parkere den uden for privaten, når mørket falder på, lyder rådet fra forsikringsselskabet Alm. Brand.

Tjek om cyklen er stjålet, før du køber

Mange af de cykler, der stjæles i Danmark, sælges også på det danske marked, påpeger skadedirektøren: Der er de meget dyre kulfibercykler, de går til det hælermarked, der er i Danmark. Og en del af de store ladcykler, der stjæles, bliver nok også solgt herhjemme.

Så husk at tjekke om cyklen er stjålet, hvis du falder et over et supergodt tilbud på en brugt cykel, lyder rådet. Og det er lettere, end du tror, påpeger Hans Peter de Place Hansen:

- Politiet har lavet en app, som hedder ”Politi”. Den kan downloades af alle, der har en smartphone. Tast stelnummeret ind på den cykel, du får tilbudt. Så kan du tjekke, om det er en stjålet vare, du står med.

Facebook
Twitter