Sablet ned i ’Løvens Hule’: Nu har sokmig.dk fundet investor

Iværksætterne bag sokmig.dk ville have en million kroner for fire procent af deres virksomhed, og det fik JustEat-millionæren Jesper Buch op i det røde felt.

- Hvorfor tror du, at I ikke vil blive slagtet, når du i første sæson så at folk, der kom med en helt obskur værdiansættelse, blev slagtet?

Så kontant lød meldingen fra JustEat-millionæren Jesper Buch til Kasper Klink Elbæk og hans kompagnon, Carl-Emil Poulsen, fra sokmig.dk som kommentar til deres værdiansættelse af virksomheden.

De to unge iværksættere ville have en million kroner for fire procent af firmaet, der blandt andet leverer sokker direkte til din postkasse. Dermed prissatte de hele virksomheden til 25 millioner kroner, og den pris var alt for høj ifølge de fem investorer. Derfor måtte de forlade Løvens Hule uden nye investeringer.

-Jeg har fuld forståelse for, at de synes, at investeringen og værdiansættelsen var for voldsom, men jeg har ingen forståelse for håndteringen af afslaget. Vi følte i den grad, at vi blev unødvendigt jordet, siger Kasper Klink Elbæk om afslaget.

Se videoklippet herunder, hvor Jesper Buch kalder sokmig.dk værdiansættelse obskur:

Ny investor stod klar

Selvom de forlod Løvens Hule med et mentalt gok i nødden og uden investeringer, skulle der ikke gå lang tid før en anden investor meldte sig på banen.

I juni købte en investor 20 procent af sokmig.dk for fire millioner kroner. Dermed er hele virksomheden værdisat til 20 millioner kroner – fem millioner under den pris Jesper Buch kaldte ’obskur’.

- Det fortæller, at der var rygdækning for vores prissætning, og det er vigtigt for os at understrege. Og så fortæller det, at Jesper Buch og de andre investorer tog fejl, da de så kontant fejede os af banen, siger Kasper Klink Elbæk.

Buch: Jeg står ved mine ord

Jesper Buch bifalder, at det er lykkedes sokmig.dk at finde en investor, men han fastholder, at værdiansættelsen, efter hans mening, var alt for høj.

- Jeg var ikke enig i deres værdiansættelse, og det står jeg ved. For mig var investeringen alt for usikker.

- Men det er ligegyldigt, penge lugter ikke. Jeg synes, det er fedt for dem, at de får succes, og har fundet en investor, som tror på det, de kan, og den fremtidsvision, de fremlægger, siger Jesper Buch.

Tocifret omsætning i 2017

Da de fremlagde deres forretningsplan i Løvens Hule tilbage i april måned havde sokmig.dk cirka 1.000 abonnenter. Seks måneder senere er antallet af abonnenter tidoblet.

- Vi har lige rundet 10.000 abonnenter, så det er gået rigtig stærkt. Vores nuværende abonnementskunder skaber en omsætning på 5-6 millioner kroner, men vi regner med at blive ved med at vækste, så vi i 2017 opnår en tocifret omsætning, siger Kasper Klink Elbæk.

Jesper Buch giver herunder sin begrundelse for, hvorfor han ikke vil investere i sokmig.dk: