Sæt din overtid i banken til senere i livet

I fremtiden bliver det måske minutter, du sætter i banken i stedet for penge. En kommission under regeringen arbejder på et forslag om en tidskonto til borgerne.

Timer du sparer op i ungdommens karriereræs, kan hæves senere, når familie og venner bliver sat mere i fokus. Sådan kunne en tidskonto komme til at fungere.

QuickVote: Tidsbank

Regeringens Familie- og Arbejdslivskommission overvejer at oprette en særlig tidsbank, hvor borgerne får deres egen tidskonto, skriver Berlingske Tidende.

For eksempel skal unge, der arbejder meget af hensyn til karrieren, kunne sætte deres overarbejde i tidsbanken og så kunne hæve dem senere i arbejdslivet.

- Vi må overveje, om vi kan finde en løsning, så man i højere grad kan fordele sin arbejdstid over et helt livsforløb, siger kommissionens formand, dr. jur. Linda Nielsen der er tidligere rektor for Københavns Universitet.

Hun erkender at der er en lang række praktiske problemer der skal løses før ideen kan føres ud i livet. For eksempel hvad der skal ske med den opsparede tid ved jobskifte?

Flere partier ser grundlæggende positivt på idéen, som i følge Berlingske kaldes båd e"modig" og "visionær".

ExternalContent

FacebookTwitter