Salget af elbiler tager en katastrofeopbremsning

Den nye registreringsafgift på elbiler har medført, at salget er styrtdykket siden årsskiftet.

Salget af elbiler er faldet med omkring tre fjerdedele siden registreringsafgiften på bilen blev ændret ved årsskiftet. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

Salget af elbiler stoppede næsten fuldstændigt op i januar. Det er sket, efter at elbiler fra årsskiftet er pålagt registreringsafgift, viser tal fra De Danske Bilimportører.

- Vi har set et markant fald i antallet af nyregistreringer i januar og den første del af februar. Og mange af de registreringer, der var i januar, var biler købt før afgiftsforhøjelsen, siger branchechefen i Dansk Elbil Alliance, Lærke Flader.

Ifølge De Danske Bilimportører blev der indregistreret 64 elbiler i januar og 15 i perioden fra 1. til 19. februar.

For tidligt at konkludere

Et enormt fald fra 1561 i december og langt under de 372, der gennemsnitligt blev solgt om måneden sidste år.

- Det er for tidligt at konkludere noget meget fast på en måneds tal, men vi holder selvfølgeligt skarpt øje med situationen og effekten af afgiftsforhøjelsen, siger Lærke Flader.

Det store fald hænger sammen med, at der fra 1. januar blev indfaset nye regler for elbiler, der tidligere har været fritaget for registreringsafgift. Det har gjort, at mange har købt elbiler før afgiftsforhøjelsen.

De nye regler giver den største prisforhøjelse på de dyreste elbiler som Teslas Model S. Dem blev der registreret 1248 af i december og 31 i januar.

/ritzau/

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1127397667310756

FacebookTwitter