Salling: 'Vi slår dørene op til 25 nye Fætter BR-butikker'

Allerede fra foråret vil Salling Group åbne nye Fætter BR-butikker.

Inden længe bliver der igen liv bag facaderne hos Fætter BR-butikkerne. Salling Group overtog i december Fætter BR's varelager og navnerettigheder. Fra foråret slår nye Fætter BR-butikker dørene op. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Der har ikke været langt fra tanke til handling hos Salling Group, som en måneds tid efter overtagelsen af Fætter BR-konceptet nu er på vej med 25 nye butikker.

Det fortæller Salling Group i en pressemeddelelse:

- Med en landsdækkende BR-kæde og en stærk webshop sikrer vi, at der fremover bliver et univers, hvor man kan købe legetøj. Det ligger os meget på sinde, at børn fortsat kan have gode oplevelser med legetøj i fysiske butikker, og at legetøj forbliver en del af danskernes hverdag, siger Per Bank, der er administrerende dirketør i Salling Group.

Efter Fætter BR's moderselskab, Top-Toy, i december blev erklæret konkurs, indgik Salling Group, der står bag kæder som Bilka, Føtex og Netto, den 17. januar en aftale med konkursboet om køb af Top-Toys samlede danske varelager samt rettighederne til at anvende BR-navnet på det danske marked.

Nye og gamle adresser

Salling Group har efterfølgende påbegyndt forhandlinger med udlejere om ledige butikslokaler.

Åbningen af de nye BR-butikker kan finde sted i lejemål, der tidligere har huset legetøjsbutikker, men kan også ske i øvrige eksisterende eller nyopførte lejemål.

- Der er tale om et særdeles stærkt dansk brand, og de seneste ugers omtale af BR har understreget, at danskerne meget gerne vil holde liv i BR. Vi er nu i dialog med udlejere over hele landet for at sikre de bedste placeringer til de kommende BR-butikker, siger Per Bank i pressemeddelelsen.

De kommende cirka 25 butikker forventes placeret bredt på tværs af Danmark, dog i første omgang ikke på ikke-brofaste øer.

I løbet af foråret forventes placering af de kommende BR-butikker offentliggjort.

At der nu skal åbnes nye Fætter BR-butikker ændrer dog ikke ved, at omkring 1.200 tidligere ansatte hos Fætter BR har mistet job hos legetøjsforretningen. De indgik således ikke i overgangssummen, da Salling Group købte BR-konceptet ud af Top-Toy.

Om Salling Group

  • Salling Group kalder sig selv Danmarks største detailkoncern.

  • Dagligvarekæmpen omfatter blandt andet kæderne Føtex, Bilka, Netto, Salling og wupti.com.

  • Salling Group har mere end 50.000 ansatte og omsætter årligt for mere end 58 milliarder kroner på tværs af Danmark, Sverige, Tyskland og Polen.

  • Hver uge handler mere end ni millioner kunder i Salling Groups butikker.

  • Salling Group blev i sin tid grundlagt af Ferdinand Salling, som den 6. september 1906 åbnede en manufakturhandel på Søndergade i Aarhus.

  • Hans søn og arvtager Hermann Salling åbnede det første supermarked i Danmark - en Føtex i 1960. Samme år stiftede han selskabet Jysk Supermarked.

  • I 1964 gik A.P. Møller ind i dagligvarebranchen. Han blev partner i Jysk Supermarked med 50 procent. Og ved samme lejlighed skiftede selskabet navn til Dansk Supermarked.

  • Siden solgte A.P. Møller Mærsk ud af sin andel af detailkæmpen. Først i 2014 - og senest i november 2017 solgte Mærsk de sidste 19 procent til Salling Fondene, som nu er eneejer.

  • I 2018 skiftede Dansk Supermarked navn til Salling Group.

  • Kilder: Dansk Supermarked, A.P. Møller-Mærsk,Ritzau