Samariten: Vi er blevet hetzet

Det svenske ambulanceselskab Samariten erkender, at det sandsynligvis må liste tilbage over Øresundsbroen uden at få en eneste ambulance ud at køre i Danmark. Selskabet føler sig hetzet fra dag et.

Ambulancer fra Samariten kommer sandsynligvis aldrig til at køre i Danmark. (Foto: Bengt Lindstein © www.raddningssidan.se)

Det svenske ambulanceselskab Samariten kører nu drømmene om ambulancekørsel i Danmark i garage - i Sverige.

Det erkender selskabet forud for dagens hastemøde i Region Hovedstaden, der er den eneste tilbage, hvor Samariten har kontrakt på ambulancekørslen i Danmark.

- Sandsynligheden for at Samariten lige så stille trækker sig over broen og forsvinder tilbage til Stockholm er overhængende stor, siger Arne Møller kommunikationschef i Samaritten til Radioavisen.

Hetzet

Han tilføjer, at selskabet har været udsat for en hetz fra første dag, det stak hovedet frem i Danmark.

- Mange har været fremme med en mening om Samariten uden at vide, hvad Samariten er. Det er både reddere, politikere og befolkningen som sådan, siger han.

Region Hovedstaden vil med stor sandsynlighed på dagens møde stoppe samarbejdet.

Arne Møller og Samariten har set skriften på væggen:

- Det er min umiddelbare mavefornemmelse, at Region Hovedstaden vælger Samariten fra.

Ændret overenskomst

Hovedstaden skulle have været Samaritens sidste opgave i Danmark efter selskabet mistede ambulancekørslen i både Midtjylland og på Sjælland.

Arne Møller siger, at Dansk Industri og 3F skærpede ovenskomsten i sidste øjeblik, og at det ødelagde Samaritens muligheder for at skaffe reddere nok.

Facebook
Twitter