Samlet rød blok kalder minister i samråd efter skattesvindel

Den røde blok vil have skatteministeren til at forklare sig i sagen om udbytteskat, efter han har sat et punktum.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) skal endnu engang forklare sig i et samråd. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © JENS NOERGAARD LARSEN)

Står det til den røde blok på Christiansborg skal skatteminister Karsten Lauritzen (V) endnu engang forklare sig om de mulige ulovlige udbetalinger af udbytteskat, der ifølge Skatteministeriet har kostet den danske statskasse 12,3 milliarder kroner.

- Vi vil gerne have en dybere redegørelse for beløbet på de 12 milliarder kroner, og om han kan garantere, at der ikke kommer mere, siger Jesper Pedersen, skatteordfører for socialdemokraterne.

Skatteministeriet har endeligt opgjort størrelsen på den formodede svindel med udbytteskat. En gennemgang af udbytterefusionerne viser, at det samlede formodede tab øges med 3,2 milliarder kroner til 12,3 milliarder kroner.

Skatteminister Karsten Lauritzen har været kaldt i samråd tidligere om sagen. Men nu vil en samlet rød blok altså have yderligere svar fra ministeren ovenpå skatteministeriets opgørelse.

Hvad skete der sidste sommer?

Svindlen blev opdaget for et år siden efter et tip fra myndighederne i Storbritannien. Jesper Pedersen vil gerne have skatteministeren til at forklare tidsforløbet.

- Vi er meget interesserede i, hvad der foregik i juli måned sidste år, hvor man havde fået et tip fra Storbritannien om, at der skete svindel i Danmark og alligevel fortsatte udbetalingerne. Alene juli måned har kostet skatteborgerne tre milliarder kroner. Hvorfor, der ikke blev grebet ind, er stadigvæk et mysterium, og det er regeringens ansvar, at der ikke blev grebet ind.

Bagmandspolitiet har igennem deres efterforskning fundet frem til 2,1 milliarder kroner, der stammer fra en konto, der tilhører den britiske erhvervsmand Sanjay Shah, der er hovedmistænkt i sagen.

Pengene er nu indefrosset i Storbritannien, og myndighederne forhandler om at få pengene overført til Danmark. Internationale regler siger, at Storbritannien skal have halvdelen i en slags findeløn.

Foruden Sanjay Shah, er en kvinde, der er knyttet til Sanjay Shah, under mistanke i sagen, og en medarbejder i Skat er sigtet og sendt hjem.

Sagen har desuden betydet, at tre skattechefer er blevet sendt hjem på ubestemt tid.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter