Sanjay Shah i svar til Skat: Jeg er uskyldig

Den hovedmistænkte i sagen om skattesvindel for 12,7 milliarder kroner afviser alle beskyldninger.

Sanjay Shah skriver, at der ikke er tale om svindel, men kun om udbyttearbitrage- handler, hvor der tjenes på udsving i aktiekurser. (Foto: B1 © B1)

Alt er foregået efter bogen, og Skat har intet at komme efter, lyder det fra den britiske finansmand Sanjay Shah, den hovedmistænkte i sagen om svindel for 12,7 milliarder kroner mod Skat.

Skat (i dag Skattestyrelsen) lagde i maj 2018 sag an mod Shah ved en domstol i London med krav om, at den flamboyante finansmand skulle betale de mange milliarder tilbage til Danmark, som han ifølge Skat uretmæssigt er kommet i besiddelse af ved at bedrage Skat.

Parallelt med Skats såkaldte civile søgsmål mod Shah foregår en kriminel efterforskning mod finansmanden, der her i Danmark involverer Bagmandspolitiet i samarbejde med politimyndigheder i Storbritannien, Tyskland, Belgien og USA.

Det har været ventet, at Shah via sine britiske advokater ville komme med et forsvarsskrift, hvilket nu foreligger i form af et 204 siders langt dokument, som DR Nyheder er i besiddelse af.

I dokumentet afviser Shah via sine advokater alle Skats beskyldninger.

Shah: Almindelig aktiehandel

Ifølge Shah er der ikke tale om svindel, men udelukkende tale om helt almindelige, såkaldte udbyttearbitragehandler, hvor der tjenes på udsving i aktiekurser omkring den dag, hvor store, børsnoterede selskaber som Mærsk og Novo Nordisk udbetaler udbytte.

Ifølge Skat har de amerikanske pensionskasser, som Shah har haft som kunder, slet ikke ejet danske aktier, men det afviser Shah.

De ejede aktierne helt legalt og modtog udbytte, hvorfor de også havde ret til at tilbagesøge dansk udbytteskat, forlyder det fra finansmanden.

Som del af sit forsvar anfører Shah, at han har modtaget juridisk rådgivning fra førende danske advokater.

Det handler ifølge Shah selv blandt andet om advokaten Nikolaj Bjørnholm og advokatfirmaet Plesner.

Men i et skriftligt svar til DR Nyheder skriver partner i Plesner, Tom Kristjánsson:

- Jeg kan afvise, at vi har rådgivet Sanjay Shah eller hans selskaber om forhold, der har relation til udbytteskattesagen.

Det har tidligere været fremme, at Nikolaj Bjørnholm i 2012 rådgav Shahs firma i London, Solo Capital.

Nikolaj Bjørnholm selv påpeger overfor DR, at advokatrådet tidligere har vurderet hans rådgivning og ikke udtalt kritik.

Skattestyrelsen vil ikke kommentere Sanjay Shahs uskyldserklæring af hensyn til den verserende retssag, og det samme gælder skatteminister, Karsten Lauritzen (V):

- Jeg har for nærværende, og af hensyn til både det strafferetlige såvel som civilretlige søgsmål ingen kommentarer, siger Karsten Lauritzen i et skriftligt svar til DR Nyheder.

Opdateret med kommentar fra advokat Nikolaj Bjørnholm.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter