SAS aflyser 40 afgange i denne uge

Mandskabsmangel er årsag til aflysning af flere fly hos SAS

SAS må aflyse flere afgange i denne uge. Det har generelt været en sommer plaget af forsinkelser for luftfartsbranchen i Europa. (Foto: REUTERS/Charles Platiau © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

SAS aflyser 40 afgange i denne uge på grund af problemer med mandskabsmangel i særligt det irske datterselskab SAS Ireland.

I weekenden var der 25 aflysninger, og i løbet af sommeren er flere end 700 SAS-afgange blevet aflyst som følge af mandskabsproblemerne.

I sidste uge erkendte Lars Sandahl Sørensen, der er driftsdirektør hos SAS, at selskabet har været for "ambitiøst" i planlægningen af sommerprogrammet.

- Når vi nu kender resultatet, havde jeg gerne set, at vi havde været mere forsigtige, sagde Lars Sandahl Sørensen til norske Dagens Næringsliv.

Normalt bliver 99 procent af SAS' fly afviklet som planlagt, men i juni var tallet under 98 procent.

Flere selskaber har denne sommer været præget af aflysninger, siger kommunikationsrådgiver Lars Lemche fra Københavns Lufthavn Kastrup.

- Luftvejene er fyldt til bristepunktet, så bare en enkelt forsinkelse kan hurtigt brede sig til hele netværket. Dertil kommer, at vejret har været meget fastlåst i Europa, siger han.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk