SAS aflyser flere fly torsdag: 709 afgange aflyst

Aflysninger fortsætter hos SAS, mens parternes forhandlinger trækker ud.

Hellere ikke i morgen torsdag flyver SAS-flyene som planlagt. Flere end 50.000 passagerer bliver berørt af aflysningerne alene torsdag. (Foto: Pedersen © Scanpix)

SAS indstiller yderligere 429 flyafgange torsdag. Dermed løber det samlede antal aflyste afgange torsdag op i 709. Det oplyser SAS i en pressemeddelelse.

Ifølge SAS kommer aflysningerne til at påvirke omkring 54.000 passagerer.

Ifølge flyselskabet gør man alt for at mindske antallet af aflysninger, men man oplyser også i pressemeddelelsen, at man ikke er kommet nærmere en løsning på den verserende pilotstrejke.

Strejken brød ud fredag, fordi parterne ikke kunne blive enige om indholdet af en ny overenskomst.

I alt er 4015 SAS-fly blevet aflyst, siden strejken begyndte, hvilket har påvirket 381.507 passagerer, viser SAS' egne tal.

Fortsat langt til løsning

Parterne har dagen igennem forhandlet om en ny overenskomst i den norske hovedstad Oslo, hvor der stadig forhandles, men:

- Situationen er stadig meget fastlåst, og der er betydelig afstand mellem parterne, siger forligsmanden Mats Wilhelm Ruland til den fremmmødte skandinaviske presse klokken 23.15.

Selvom forhandlinger foregår i Norge, oplyste SAS, at dagens forhandlinger med den norske forligsmand vil omfatte piloter i både Norge, Sverige og Danmark.

Det er blandt andet krav om arbejdstid, vagtplaner og løn, der skiller SAS og piloterne. Og forhandlingerne kommer til at trække ud på natten.

- Vi har langt fra givet op, men det er krævende forhandlinger. Vi bliver siddende lige så længe, der er håb om at finde en løsning, siger Mats Wilhelm Ruland.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk