SAS aflyser flere fly torsdag: 709 afgange aflyst

Aflysninger fortsætter hos SAS, mens parternes forhandlinger trækker ud.

Hellere ikke i morgen torsdag flyver SAS-flyene som planlagt. Flere end 50.000 passagerer bliver berørt af aflysningerne alene torsdag. (Foto: Pedersen © Scanpix)

SAS indstiller yderligere 429 flyafgange torsdag. Dermed løber det samlede antal aflyste afgange torsdag op i 709. Det oplyser SAS i en pressemeddelelse.

Ifølge SAS kommer aflysningerne til at påvirke omkring 54.000 passagerer.

Ifølge flyselskabet gør man alt for at mindske antallet af aflysninger, men man oplyser også i pressemeddelelsen, at man ikke er kommet nærmere en løsning på den verserende pilotstrejke.

Strejken brød ud fredag, fordi parterne ikke kunne blive enige om indholdet af en ny overenskomst.

I alt er 4015 SAS-fly blevet aflyst, siden strejken begyndte, hvilket har påvirket 381.507 passagerer, viser SAS' egne tal.

Fortsat langt til løsning

Parterne har dagen igennem forhandlet om en ny overenskomst i den norske hovedstad Oslo, hvor der stadig forhandles, men:

- Situationen er stadig meget fastlåst, og der er betydelig afstand mellem parterne, siger forligsmanden Mats Wilhelm Ruland til den fremmmødte skandinaviske presse klokken 23.15.

Selvom forhandlinger foregår i Norge, oplyste SAS, at dagens forhandlinger med den norske forligsmand vil omfatte piloter i både Norge, Sverige og Danmark.

Det er blandt andet krav om arbejdstid, vagtplaner og løn, der skiller SAS og piloterne. Og forhandlingerne kommer til at trække ud på natten.

- Vi har langt fra givet op, men det er krævende forhandlinger. Vi bliver siddende lige så længe, der er håb om at finde en løsning, siger Mats Wilhelm Ruland.

Facebook
Twitter