SAS' bagagemedarbejdere nedlægger arbejdet igen

Københavns Lufthavn ramt af arbejdsnedlæggelse.

SAS-personale nedlægger arbejdet i Københavns Lufthavn SAS Ground Handlings personale i Københavns Lufthavn har nedlagt arbejdet. (Foto: Simon Skipper © Scanpix)

SAS' bagagemedarbejdere strejker igen. De har nedlagt arbejdet i dag ved 13-tiden i Københavns Lufthavn.

Det er anden dag i træk. I går nedlagde de også arbejdet for at gå til et fagligt møde, oplyser presseafdelingen i Københavns Lufthavne.

- Der er lige nu en overenskomststridig strejke blandt vores bagageportører i Københavns lufthavn. Vi forsøger at hjælpe passagererne så godt som muligt i denne uforudsete situation. Vi har indkaldt alle administrative medarbejdere og dem, der har fri, til at komme og hjælpe med at få bagagen ombord, siger Mariam Skovfoged, som er Head of Communications hos SAS Danmark og fortsætter:

- Det er for tidligt at sige, hvordan det vil påvirke trafikken. Vi gør alt for at hjælpe vores passager. Vores kunder skal følge med på vores hjemmeside for mere info og tjekke deres sms’er og mail.

Baggrund for konflikten er ifølge SAS, at en bagageportør er organiseret i en anden fagforening end 3F.

- Der er et krav om, at vi fjerner den pågældende medarbejder. Det kan eller vil vi naturligvis ikke, og derfor er der en strejke lige nu, siger Marian Skovfoged.

Arbejdsnedlæggelsen bekræftes af Henrik Bay-Clausen, formand for 3F Kastrup, som tilføjer, at tillidsfolk er på vej for at finde en løsning. Han oplyser, at han ikke kender årsagen til arbejdsnedlæggelsen.

Det har tidligere fremgået, at den i denne artikel nævnte arbejdsnedlæggelse var 'ulovlig'. Det er nu rettet til 'overenskomststridig'.

Facebook
Twitter