SAS-chef: En stor dag for SAS

Det er en stor dag for SAS, siger koncernens chef Richard Gustafsen ovenpå dagens forhandling mellem kabinepersonalet og ledelsen.

SAS koncerchef Rickard Gustafson er meget tilfreds med den aftale CAU har indgået med SAS-ledelsen. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Kabinepersonalets fagforening CAU kom først til enighed med SAS-ledelsen mere end 14 timer efter, at den SAS-ledelsens første deadline var sat til - klokken 24 natten mellem søndag og mandag. Men nu har parterne en aftale, og det glæder SAS' koncernchef, Richard Gustafson.

- Så er otte af otte aftaler på plads, og det er fantastisk glædeligt. Det er resultatet af hårdt arbejde. Så det er en stor dag for SAS, siger han til en samlet presse mandag eftermiddag.

Norge og Sverige var hurtigere

Det danske kabinepersonale i fagforeningen CAU har, som den sidste medarbejdergruppe, endelig indgået en aftale med SAS. Både personalet i Norge og Sverige havde allerede sagt ja længe før danskerne.

- Det er klart, at det har været intensivt. Vi har lavet store forandringer på meget kort tid, og nu har vi lagt et fundament, som vi skal arbejde videre med, siger Richard Gistafson.

Gør ondt på CAU

Aftalen indebærer, at kabinepersonalet risikerer arbejdsdage på op til 13 timer, de går i alt en månedsløn ned - en halv i år og en halv i år 2013, mens de risikerer at blive vagtsat i 47,5 timer i løbet af en arbejdsuge.

Og det gør ondt på fagforeningen, lyder det.

- Jeg har givet hjerteblod. Jeg har afgivet noget på en arbejdstid, som jeg meget nødigt ville have gjort. Vi har mange enlige mødre, og det bliver rigtig hårdt i fremtiden, og det har jeg det rigtig skidt med, siger Henrik Parelius, der er formand for kabinepersonalets fagforening CAU.

Et vigtigt skridt

Men hos SAS er koncernchefen meget tilfreds, for aftalen betyder, at SAS ikke går konkurs i denne omgang.

- Det er første skridt, og det er et vigtigt skridt, siger Richard Gustafson.

Facebook
Twitter