SAS holder sig fortsat i luften: Nyt konsortium kaster milliarder afsted

Efter flere års krise er det nu lykkedes det konkurstruede flyselskab at rejse kapital nok til at holde sig på vingerne.

Anko van der Werff og Carsten Dilling under pressemødet. SAS har i flere år været særdeles pressede - ikke mindst på grund af en hård coronaperiode, der holdt mange fly på jorden. Nu er SAS med milliardindsprøjtningen på fode, (Foto: © 10430 Christine Olsson/TT, Christine Olsson)

Et konsortium af fonden Castlelake, Air France KLM, Lind Invest og den danske stat investerer 12,9 milliarder svenske kroner i flyselskabet SAS. Beløbet svarer til omkring 8,28 milliarder danske kroner.

Det oplyser selskabet i en meddelelse kort før et planlagt pressemøde i Sverige.

Dermed har SAS' ledelse fundet nok penge til at undgå en ellers truende konkurs.

Ifølge pressemeddelelsen vil den danske stat øge sin ejerandel fra nuværende 21,8 procent til 25,8 procent.

- Dette bud er det mest favorable for SAS, vores kreditorer og andre stakeholdere, siger den danske bestyrelsesformand, Carsten Dilling, under pressemødet.

Under den nye konstruktion bliver det Danmark og det globale investeringsfirma Castlelake, der ender som storaktionærer i SAS. Castlelake vil have en ejerandel på 32 procent, skriver Ritzau.

Carsten Dilling oplyser samtidig, at alle eksisterende SAS-aktier er værdiløse. Aktierne vil dermed blive afnoteret fra børserne Nasdaq Stockholm, Nasdaq Copenhagen og Oslo Børs.

Anko van der Werff under pressemødet. Der ligger en lys fremtid foran flyselskabet, mener han. (Foto: © 10430 Christine Olsson/TT, Christine Olsson)

'En lys fremtid'

Udover danske Carsten Dilling er direktøren for SAS, Anko van der Werff, også med under mødet.

- En lys fremtid ligger foran SAS. Det viser, at vi fortsat vil være i spidsen for luftfart i årene fremover, siger han.

- Det er fantastiske nyheder. Både for vores kollegaer og selvfølgelig også for vores kunder og fællesskabet i Skandinavien og verden.

Han understreger, at man med dagens nyhed styrker SAS og gør selskabet til et robust luftfartsselskab i fremtiden. Han fortæller også, at der ikke sker store ændringer allerede fra i dag.

- Det er unødvendigt at sige, at vi vil holde vores kunder informeret undervejs, lyder det fra direktøren.

Eftersom Danmark nu er det eneste skandinaviske land, der er en del af den nye ejerkreds, bliver der under pressemødet spurgt, om SAS' hovedkontor skal rykkes til Danmark.

Fly fra SAS passerer kontroltårnet i Københavns Lufthavn, maj 2023. SAS blev hårdt ramt af coronapandemien, der betød færre fly i luften. Nu virker selskabet til at værre reddet af kapitalfonde og den danske stat. (Foto: © LISELOTTE SABROE, RITZAU/SCANPIX)

Det ligger i dag i Stockholm, og meget tyder på, at dets geografiske placering forbliver uændret.

Ifølge både direktøren og bestyrelsesformanden har der nemlig endnu ikke været nogen fra den nye kreds, der har forlangt, at hovedkvarteret skulle flyttes.

- Du kan tage Sverige ud af SAS, men ikke SAS ud af Sverige, lyder det fra Anko van der Werff.

'En milepæl'

Men omstruktureringen har SAS i dag rundet en milepæl. Det fortæller DR's økonomikorrespondent, Casper Schrøder.

Han hæfter sig særligt ved, at alle eksisterende aktier bliver værdiløse, og at den danske stat nu står tilbage som den eneste statslige ejer.

- Det vil sige, at svenskerne, som indtil for en time siden stadig ejede en bid på størrelse med den, Danmark ejer, nu er ude. De står muligvis til at få en lillebitte ejerandel, fordi de har noget gæld til gode, men de vil ikke være ejer af SAS på samme måde, siger han.

Han spår samtidig, at vi inden for en overskuelig fremtid kommer til at lære den amerikanske kapitalfond Castlelake bedre at kende.

- For de får en ret stor bid af SAS, siger han.