SAS klipper omstridt reklamefilm om

SAS kommer nu med en revideret udgave af omstridt reklame.

Tidligere på dagen valgte SAS at fjerne reklamen fra sin YouTube-kanal, så blev den lagt op igen, og sidst på eftermiddagen blev den fjernet igen. (Foto: Ints Kalnins © Scanpix)

SAS kommer nu med en revideret udgave af deres reklamefilm om Skandinavien. Det sker efter massiv kritik af deres første version af reklamen.

Reklame har titlen "SAS - what is truly Scandinavian", og der bliver sagt, at der intet skandinavisk er over flere stolte traditioner fra Skandinavien. Men reklamen er blevet misforstået, lyder det fra SAS i en pressemeddelelse.

- Når vi rejser, påvirker vi vores omgivelser, og vi påvirkes af andre. De oplevelser, vi bringer tilbage fra vores rejser, inspirerer os som enkeltpersoner, men også vores samfund. Det er beklageligt, at filmen er misforstået, at nogle vælger at fortolke budskabet og bruge det til deres eget formål, skriver SAS.

Vil ikke have kommentarer, de ikke er enige i

Den første version af filmen varede 2 minutter og 43 sekunder. Men den nye, der netop er lagt op på flyselskabets Youtube-kanal, varer bare 45 sekunder. Her er de kontante svar på, "what is truly Scandinavian" fjernet og bare erstattet med en pige, der trækker på skuldrene.

Desuden er der færre eksempler på det, der ikke er så skandinavisk, som vi tror.

Tidligere på dagen valgte SAS at fjerne reklamen fra sin YouTube-kanal, så blev den lagt op igen, og sidst på eftermiddagen blev den fjernet igen.

Nu kommer der så en 'kortere og klarere version', skriver SAS, der samtidig oplyser, at den første version af filmen blev fjernet, fordi der var så mange kommentarer, som de ikke kunne stå inde for.

- Vi kan ikke acceptere at være en platform for værdier, som vi ikke deler. Derfor besluttede vi at afpublicere filmen på vores egne kanaler, skriver SAS.

Flyselskabet understreger, at man nu håber, at budskabet om, at 'rejser gør os rigere' vil blive fremhævet med den nye film.

Opdateret med link og info om den nye version af filmen.