SAS lancerer ny spareplan efter milliardtab

SAS har netop præsenteret et underskud på én milliard kroner i første halvdel af regnskabsåret 2013/14. Det vil betyde 300 færre ansatte.

(Foto: Scanpix)

SAS lancerer ny spareplan efter at have præsenteret regnskab for andet kvartal. Her er der tale om et underskud på en milliard danske kroner før skat for første halvdel af regnskabsåret 2013/14. Det vil betyde nedskæringer i antallet af medarbejdere.

- Vi er dybt skuffede over resultaterne, som har været væsentligt under, hvad vi havde forventet, udtaler Rickard Gustafson, der er direktør i SAS.

I andet kvartal alene var underskuddet på 890 millioner danske kroner, oplyser flyselskabet SAS i en pressemeddelelse.

Skal skære 300 stillinger

SAS oplyser i halvårsregnskabet, at de som følge af underskuddet næste år skal spare 830 millioner danske kroner.

Som led i de nye nedskæringer vil selskabet blandt andet reducere antallet af fuldtidsansatte med 300 medarbejdere.

Hård konkurrence fra lavprisselskaber

Det skandinaviske luftfartsselskab forklarer milliardunderskuddet med et hårdt presset marked, hvor der bliver udbudt flere flysæder, end der er brug for.

Samtidig er det stadig sværere at drive et nationalt luftfartsselskab i direkte konkurrence med globale lavprisselskaber.

Gennem de sidste 10 år har SAS været igennem en lang række hårde nedskæringer og siden 2004 er halvdelen af medarbejderne blevet afskediget.

Årelang overlevelseskamp

Det er kun halvandet år siden SAS, efter lange forhandlinger med de ansatte, introducerede den omfattende spareplan 4 Excellence Next Generation.

Det var en plan, der lagde op til besparelser på 2,6 milliarder kroner blandt andet gennem frasalg, massefyringer og nye lånekreditter fra bankerne.

Ifølge SAS' bestyrelsesformand, Fritz Schur, var dét redningsplanen, der én gang for alle skulle have sikret det skandinaviske luftfartsselskabs konkurrencedygtighed.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter