SAS laver charteraftale til 750 millioner med Apollo

SAS får kæmpe aftale med Apollo i hus. Dermed bevarer SAS flyvningerne med charterselskabet til sommer.

SAS skal flyve Apollos kunder fra 17 forskellige steder i Sverige, Norge og Danmark.

SAS indgår en aftale med charterselskabet Apollo til en værdi af over 750 millioner kroner om flyvninger til sommer. Det oplyser SAS.

Der er tale om et samarbejde, der fortsætter mellem de to. Og det er noget, der luner i SAS' kasse.

SAS skal flyve Apollos kunder fra 17 forskellige steder i Sverige, Norge og Danmark. Og SAS er den største eksterne samarbejdspartner ud over Apollos eget flyselskab Novair.

Både store og små fly

- Vi er enormt stolte over, at Apollo endnu engang har valgt os som partner, siger vice president Annelie Nässen, Global Agent Sales, SAS.

- Takket være vores flåde, kan Apollo tilbyde kunderne direkte afgange fra mange skandinaviske destinationer. Vi ser frem til at sige velkommen til Apollos kunder om bord hos SAS, siger hun.

Hos Apollo har man især lagt vægt på, at SAS både har store og små fly. Det betyder, at man kan flyve fra mindre regionale lufthavne.

- Vi har samarbejdet med SAS i mange år. Det giver os fleksibilitet også at anvende et eksternt flyselskab i tillæg til vores eget Novair, siger Mats Dahlquist, direktør i Kuoni Nordic, som Apollo er en del af.

Spareplan

SAS har gennem mange år kæmpet med at få forretningen til at hænge sammen. I tredje kvartal steg overskuddet før skat til små 960 millioner kroner - en fremgang i forhold til tredje kvartal året før, hvor overskuddet landede på 622,25 millioner kroner.

SAS er lige nu i gang med en omfattende spareplan, der i SAS går under navnet 4XNG - 4 Excelence Next Generation. Spareplanen går blandt andet ud på at skære antallet af ansatte ned fra omkring 15.000 til 9000. Og samtidig sker der frasalg af datterselskaber.

Spareplanen, der blev fremlagt i slutningen af 2012, skal skære omkostningerne ned. Og sikre, at SAS kan overleve som flyselskab.

På vejen mod målet har flere personalegrupper indvilliget i at gå ned i løn. Og senest har Børsen skrevet, at kabinepersonale med mindst syv års ansættelse kan opsige deres job og forlade arbejdspladsen med en pose penge.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk